Goldman Sachs плати на главния изпълнителен директор Дейвид Соломон 31

...
Goldman Sachs плати на главния изпълнителен директор Дейвид Соломон 31
Коментари Харесай

Goldman Sachs повишава заплатата на главния изпълнителен директор Дейвид Соломон с 24% въпреки по-слабите печалби

Goldman Sachs заплати на основния изпълнителен шеф Дейвид Соломон 31 милиона $ за 2023 година, което е с 24% годишно нарастване, макар че капиталовата банка на Уолстрийт регистрира най-ниските си облаги от четири години.

Миналата година беше най-предизвикателната до момента от петгодишния мандат на Соломон отпред на Goldman. Той се сблъска с поредност от сериозни новинарски публикации за стила си на водачество, до момента в който банката редуцира хиляди работни места и пострада от закъснение на капиталовата банкова активност.

Но бордът възнагради Соломон за прекратяването на губещия напън в банкирането на дребно, като още веднъж акцентира на тактиката на Goldman към главния й бизнес за капиталово банкиране и търговия и разширение на ръководството на активи и благосъстояние.

Заплатата от $31 млн. за Solomon се състои от $2 млн. съществена заплата и $29 млн. бонус, по-голямата част от които се изплащат в акции, основани на представянето, съгласно подаване на скъпи бумаги в петък. Възнаграж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР