Goldman Sachs планира да купува и инвестира в обезценени криптокомпании,

...
Goldman Sachs планира да купува и инвестира в обезценени криптокомпании,
Коментари Харесай

Goldman Sachs планира покупка на обезценени компании в криптосектора

Goldman Sachs възнамерява да купува и влага в обезценени криптокомпании, откакто банкрутът на FTX понижи цените на активите и интереса на ритейл вложителите, заяви Reuters.

FTX подаде молба за отбрана от фалит по глава 11 в Съединените щати на 11 ноември след трагичния си колапс, предизвиквайки страхове от домино резултат в промишлеността и засилвайки апелите за повече крипторегулация.

Матю Макдермот, ръководителят на цифровите активи на осмата по величина американската капиталова банка, разяснява, че сривът на FTX усилва потребността от по-надеждни, контролирани играчи в криптосферата и огромните банки виждат опция да навлязат в бизнеса. Goldman прави надлежна инспекция и изследва редица разнообразни криптофирми, добави той, без да дава детайлности.
Реклама
" Това несъмнено върна пазара обратно във връзка с настроенията, няма безусловно никакво подозрение. Виждаме някои в действителност забавни благоприятни условия на доста рационална цена ", споделя Макдермот в свое изявление пред Reuters през ноември.

От Goldman Sachs са спечелили 21.6 милиарда $ предходната година и въпреки че плануваните " десетки милиони " не са нещо изключително на този декор, те демонстрират желанието на институционалните вложители да продължат да гласоподават с парите си - макар разтърсения бранш, като евентуална дълготрайна опция.

Главният изпълнителен шеф на банката Дейвид Соломон сподели пред CNBC на 10 ноември, до момента в който драмата с FTX се разиграваше, че въпреки да гледа на криптовалутите като на " мощно спекулативни ", той вижда огромен капацитет в главната технология, защото нейната инфраструктура става все по-структурирана.
Мнението на конкуренцията
Джеймс Горман, основен изпълнителен шеф на Morgan Stanley, не е толкоз сигурен в бъдещето и цената на криптовалутите. " Не мисля, че това е волност или изчезва, само че не мога да му дам присъща стойност ", разяснява той на конференцията NEXT в края на ноември.
Реклама
Изпълнитeлният диpeĸтop нa инвecтициoнния гигaнт ВlасkRосk Лapи Финĸ също е на мнение, че крахът на FTX ще докара до верижна реакция, която ще банкрутира още криптокомпании. " Cмятaм, чe пoвeчeтo oт ĸoмпaниитe нямa дa ocтaнaт cpeд нac ", зaяви Финĸ пo вpeмe нa ĸoнфepeнция, opгaнизиpaнa oт The New York Times минaлaтa ceдмицa. Maĸap дa e извecтeн като ĸpиптocĸeптиĸ, Финĸ също виждa бъдeщe в тexнoлoгиитe, ĸoитo пpaвят виpтyaлнитe aĸтиви възмoжни: " Cмятaм, чe cлeдвaщoтo пoĸoлeниe пaзapи, cлeдвaщaтa гeнepaция цeнни ĸнижa щe дoйдат c тoĸeнизaциятa нa цeннитe ĸнижa. "

Главният изпълнителен шеф на HSBC Ноел Куин в това време показа на банкова конференция в Лондон предходната седмица, че няма проекти банката да се уголемява с криптотърговия. Базираната в Лондон Britannia Financial Group, която обслужва клиенти, които желаят да се диверсифицират към цифрови валути, само че които в никакъв случай не са го правили преди, също има планове за развиване в бранша. " Виждаме по-голям потребителски интерес след рухването на FTX ", разяснява техният основен изпълнителен шеф Марк Брус пред Reuters. Той добави още: " Клиентите са изгубили доверие в някои от по-младите бизнеси, които работят единствено с крипто и търсят по-доверени сътрудници. "
Ефектът на прочистването на пазара
Глобалният пазар на криптовалута доближи своя връх от 2.9 трлн. $ в края на 2021 година съгласно уеб страницата за данни CoinMarketCap, само че загуби към 2 трлн. $ тази година и последваха поредност от корпоративни банкрути.

Ефектите от срутва на FTX са нараснали размерите на търговия на Goldman Sachs, сподели още Макдермот, защото вложителите се стремят да търгуват с контролирани и добре капитализирани компании. " Това, което се усили, е броят на финансовите институции, които желаят да търгуват с нас ", сподели той. И добави: " Подозирам, че редица от тях са търгували с FTX, само че не мога да настоявам това сигурно. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР