Голдън Стейт Уориърс се нуждае от само още една победа,

...
Голдън Стейт Уориърс се нуждае от само още една победа,
Коментари Харесай

Голдън Стейт поведе за първи път в серията срещу Бостън

Голдън Стейт Уориърс се нуждае от единствено още една победа, с цел да се трансформира еднолично в третия най-успешен тим в историята на НБА. “Воините” протегнаха ръце към седмата си шампионска купа в клубната история, откакто тази заран завоюваха семейството си на Бостън Селтикс с крайното 104:94 (27:16, 24:23, 24:35, 29:20) пред 18 хиляди фенове в зала “Чейс Сентър” в Сан Франциско.

По този метод възпитаниците на Стив Кър поведоха с 3-2 в серията за трофея, която се измества още веднъж в Бостън за мач №6 в петък.

Така за първи път в тазгодишните Финали тимът на Уориърс взима превес в общия резултат в серията. Тази заран шесткратните първенци не съумяха да се възползват от мощно показване на своя водач Стеф Къри, който за първи път в кариерата си в плейофите нe означи тройка (16 точки, 0/9 от зоната за три), само че останалите състезатели на Уориърс, отпред с Андрю Уигинс, поеха отговорността и изведоха тима си към успеха. Уигинс изигра един от най-силните мачове в кариерата си до момента, записвайки дабъл-дабъл от 26 точки и 13 битки. Към него бяха прибавени и 21 точки от Клей Томпсън, както и 15 от Гари Пейтън II и още 14 точки от Джордан Пуул.

Тимът на Бостън се представяше много нерешително през първото полувреме, като “келтите” се трансфораха в тима с най-вече поредно пропуснати стрелби от тройката от началото на даден дуел във Финалите - 0/12.

Постепенно обаче момчетата на Име Удока откриха ритъма при стрелбата си и означиха идващите осем следващи далечни стрелби, посредством което наваксаха двуцифреното си закъснение и даже съумяха да излязат напред в резултата в третата четвърт.

Страхотна тройка със сирената на Джордан Пуул в самия завършек на интервала обаче сложи началото на свирепото показване на “воините” във финалния интервал, в който Уигинс, Томпсън и компания възвърнаха контрола си върху мача и не разрешиха на Селтикс още веднъж да се разиграят.

Най-голямата разлика сред двата отбора от статистическа позиция се сътвори в грешките в нахлуване - цели 18 за тима на Бостън против едвам 6 за Голдън Стейт. Проблем за “келтите” бе и стрелбата им от наказателната линия, откъдето те получиха правото да изпълнят 16 изстрела повече от своя противник, само че при много по-ниска успеваемост - 21/31 за гостите по отношение на 13/15 за “воините”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР