Голдън Стейт Уориърс се нуждае от само още една победа,

...
Голдън Стейт Уориърс се нуждае от само още една победа,
Коментари Харесай

Голдън Стейт е на ръка разстояние от титлата, Стеф с антирекорд

Голдън Стейт Уориърс се нуждае от единствено още една победа, с цел да се трансформира еднолично в третия най-успешен тим в историята на НБА. „ Воините” победиха Бостън 104:94 (27:16, 24:23, 24:35, 29:20) пред 18 хиляди фенове в зала “Чейс Сентър” в Сан Франциско и са на ръка разстояние от седма купа в своята история.

Така за първи път в тазгодишните Финали тимът на Уориърс взима превес в общия резултат в серията.

Любопитното в конфликта тази заран беше, че звездата на Голдън Стейт Стеф Къри за първи път в своята кариера не вкара тройка в плейофите (16 точки, 0/9 от зоната за три).

Андрю Уигинс обаче взе нещата в свои ръце и приключи с „ дабъл-дабъл” 26 точки и 13 битки. Към него бяха прибавени и 21 точки от Клей Томпсън, както и 15 от Гари Пейтън II и още 14 точки от Джордан Пуул.

Тимът на Бостън се представяше много нерешително през първото полувреме, като “келтите” се трансфораха в тима с най-вече поредно пропуснати стрелби от тройката от началото на даден дуел във Финалите – 0/12. Джейсън Тейтъм приключи с „ дабъл-дабъл” – 27 точки и 10 битки. Маркъс Смарт добави още 20 точки, а Джейлън Браун приключи с 18 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР