Голът с ръка на Диего Армандо Марадона срещу Англия на

...
Голът с ръка на Диего Армандо Марадона срещу Англия на
Коментари Харесай

Марадона проговори за втора Божия ръка

Голът с ръка на Диего Армандо Марадона против Англия на Мондиал’86 ще остане вечно като един от най-противоречивите моменти в историята на футбола. С два гола на Марадона Аржентина побеждава Англия с 2:1 на четвъртфиналите по пътя към втората си международна купа.

Аржентинската легенда обаче има и още една “Божия ръка” в кариерата си. Той избива с ръка съвсем от голлинията влизащата във вратата на “гаучосите” топка след удар с глава на неприятелски състезател при успеха на Аржентина с 2:0 против някогашния Съюз на съветските социалистически републики в груповата фаза на международното състезание през 1990 година в Италия.

“Не единствено моят гол през 1986 щеше да бъде анулиран. Да не забравяме, че Англия завоюва международната купа през 1966 с удар, след който топката не бе минала голлинията. После пък това им се случи на тях през 2010 година, когато топката мина голлинията след шута на Франк Лампард, само че попадението не беше зачетено. Англия означи справедливо гол, само че след този миг Германия заигра по-уверено и мачът стана изцяло друг. Имало е доста произшествия, които щяха да трансформират историята на международните шампионати, в случай че беше употребена технология. Време е за промяна”, сподели още Дон Диего.

“Хората споделят, че с тази технология ще се губи доста време, че потреблението й ще бъде дразнещо. Но това не е по този начин. Хората се нервират когато реферът отсъди нещо, което не би трябвало да се даде или когато има неверно анулиран гол. Технологията носи бистрота и качество и оказва позитивно въздействие върху тимовете, които избират да нападат и да поемат рискове”, добави Марадона.

ФИФА тества (VAR) по време на шампионата за Купата на конфедерациите в Русия това лято.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР