Голът на Оливие Жиру за Арсенал“ в двубоя срещу Кристъл

...
Голът на Оливие Жиру за Арсенал“ в двубоя срещу Кристъл
Коментари Харесай

Скорпиона на Жиру е гол №1 в света

Голът на Оливие Жиру за „ Арсенал “ в дуела против „ Кристъл Палас “ на 1 януари беше определен за №1 през годината в анкетата на ФИФА. Французинът се разписа с акробатично осъществяване, добило известност като „Удара на скорпиона“. Той му донесе и премията „Ференц Пушкаш“, която му бе връчена на блестяща Гала вечер в Лондон.



Легендата Джанлуиджи Буфон разруши конкуренцията за премията вратар №1. Капитанът на „ Ювентус “ завоюва наградата с 42,42% от гласовете. Зад него остана Мануел Нойер от „ Байерн “ (Мюнхен) с 32,32%, а на трето място се подреди Кейлор Навас от „ Реал “ с 10,20%.

„ Горд съм, че завоювах този приз на 39 години – сподели Буфон. – Искам да завърша кариерата си във футбола с фантастична победа. “

Холандия пък обра премиите в женския футбол след спечелването на европейската купа през 2017 година

Лийке Мартенс получи оценката за най-хубава футболистка в света. Тя вкара три гола на Евро 2017, в това число във финала, и беше определена за състезател на шампионата. Мартенс, която през лятото мина в „ Барселона “, завоюва и премията на УЕФА за №1 през сезона.

Селекционерът на Холандия Сарина Вигман беше определена за най-хубава измежду треньорите в женския футбол. Двете победителки не съумяха да участват на церемонията в Лондон, защото в сряда им следва мач от международните квалификации. Но пред славния Марко Ван Бастен, специфичен делегат на ФИФА, бяха снимали особено видео, посредством което на екрани в залата благодариха за признанието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР