Гол седем минути преди края реши дербито на новаците в

...
Гол седем минути преди края реши дербито на новаците в
Коментари Харесай

Фортуна беше с Фортуна

Гол седем минути преди края реши дербито на новаците в Първа Бундеслига сред Фортуна (Дюселдорф) и Нюрнберг. Домакините надвиха с 2:1, откакто трябваше да вършат поврат. За това им оказа помощ автогол на Евертон в 63-ата минута, а в 83-ата Каан Айхан прониза мрежата на гостите с победното попадение. Почти през целия мач отборът от Дюселдорф играеше с човек повече, защото още в 4-ата минута Матеус Перейра беше изпъден за удар без топка. На помощ на основния арбитър се притече ВАР, откъдето се видя, че нападателят е нарушил разпоредбите.

С този триумф съставът на Фрийдхелм Функел, който през днешния ден стана трети във безконечната класация по брой мачове като футболист и треньор в елита - 802, се отдалечи на цели 12 точки от рисковата зона и надали ще би трябвало да се бори за мястото си в групата.
#Bundesliga safety

Loading 75%...

Here. To. Stay. pic.twitter.com/lbHMuVrHv0
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) February 23, 2019 Нюрнберг пък записва 17-и следващ дуел без победа в немския шампионат и продължава да е на последна позиция.

Ранното преимущество след аления картон обаче не се материализираше в гол за Фортуна, а в 41-вата минута противникът даже излезе напред след красиво воле на Едуард Льовен - 0:1.

Нова интервенция на видеотехнологията в 52-ата минута убеди реферите, че игра с ръка на Лукас Мюл от отбора на Нюрнберг не заслужава да бъде глобена с углавен удар за домакините.

Десет минути по-късно обаче шансът беше с тях, откакто Евертон отклони кълбото в своята мрежа за 1:1.

Играчите от Дюселдорф усетиха, че това е техният миг и сториха всичко по силите си, с цел да измъкнат успеха. И това стана факт в 83-ата, когато Айхан зарадва локалните ентусиасти за 2:1.
17 - #Nürnberg haven't won any of their last 17 #Bundesliga games (D5 L12), thus equalling their negative club record from 2013-14. Drought. #F95FCN pic.twitter.com/SiRrnLmcAT
— OptaFranz (@OptaFranz) February 23, 2019 СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 23 кръг, събота 23 февруари  Фортуна (Дюселдорф) 2:1краен резулат  Нюрнберг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР