Гол от фаул в добавеното време донесе победа на юношите

...
Гол от фаул в добавеното време донесе победа на юношите
Коментари Харесай

България U17 загуби първия си мач от евроквалификациите

Гол от фаул в добавеното време донесе победа на юношите на Норвегия до 17 години над България в първи мач от европейските квалификации в група 13. Норвежците стигнаха до триумфа с 2:1 с гол от свободен удар на Даниел Бауер минута преди да изтече 4-минутното добавено време на мача. Иначе след нулева първа част домакините откриха от дузпа при започване на второто полувреме, а Мартин Смоленски изравни в 78-ата минута след пас на Мартин Сораков.

В другата среща по-рано през днешния ден Австрия предстоящо разгроми новобранеца Малта с 6:0. Следващите мачове са на 20-и октомври, а България играе с Австрия в Рауфос от 14.30 часа. Норвегия пък се изправя против Малта на същия стадион, само че от 18.30 часа. Последните срещи са на 22-и октомври едновременно от 18.00 часа: България- Малта в Рауфос и Австрия- Норвегия в Хамар. Четирите тима играят квалификационен шампионат, от който напред не престават първите два тима. Четири състава от 3-ите места в 13-те групи също ще се промъкнат напред. Селекционер на българския тим е Марчо Дафчев. Първата част приключи 0:0, като домакините имаха напълно леко преимущество в играта. В 19-ата минута те сътвориха първата прилична голова обстановка, само че вратарят Иван Андонов избави удара на Брайън Фиабема. До края на полувремето и двата тима направиха по няколко офанзиви, които приключиха с неточни удари, като в 1-ата минута на добавеното време Мартин Смоленски опита изстрел и вратарят на норвежците избави. Седем минути след началото на второто полувреме същият Фиабема удари горната греда над вратаря Андонов, а при добавката отново той се размина с гола.

Тобиас Гуликсен имаше също добра опция, още веднъж предотвратена от българския вратар. В 62-ата минута Пламен Цончев провокира дузпа, откакто събори в наказателното поле Гуликсен, а пострадалият откри резултата. След гола България подвигна оборотите и стартира да търси доста по-често офанзивите, като положителни шансове имаше за Бисер Бонев и Мартин Смоленски. В 78-ата минута крилото на Славия Мартин Сораков проби и подаде на Смоленски, който изравни- 1:1. Три минути преди края на постоянното време резервата на домакините Даниел Карлсбак удари за повторно гредата, а по-късно ударът на Оскар Боб беше блокиран. Развръзката настъпи в 3-ата минута на добавеното време, когато Матиас Бауер вкара втори гол за Норвегия след осъществяване на свободен удар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР