Гол на Марко Ройс в 79-ата минута донесе трудна, но

...
Гол на Марко Ройс в 79-ата минута донесе трудна, но
Коментари Харесай

Борусия не убеди, но взе първия мач след Фавър

Гол на Марко Ройс в 79-ата минута донесе сложна, само че доста скъпа победа на Борусия (Дортмунд) при гостуването на Вердер (Бремен). " Жълто-черните " се постановиха с 2:1 в първия си мач без Люсиен Фавър, който беше освободен след позорното 1:5 от Щутгарт. Борусия се придвижи на 4-о място в класирането, а Вердер е 13-и, само че с дребна преднина пред намиращите се в зоната на изпадащите.

След уволнението на Фавър, през днешния ден " жълто-черните " бяха водени от Един Терзич. Той гласоподава доверие като титуляр на 16-годишния Юсуфа Мукоко, а зад него беше офанзивното трио Джейдън Санчо - Марко Ройс - Джовани Рейна.

Вердер се надяваше да прекъсне серията си от три следващи загуби. " Бременските музиканти " не можеха да разчитат на Милот Рашица и Дейви Зелке и в офанзива треньорът Флориан Коофелт пусна Джошуа Сарджънт и Юя Осако.

Борусия бързо взе самодейността, а Мукоко направи сериозен пропуск още първоначално. Младокът се оказа непокрит в наказателното поле, само че закъсня да засече подаването от фланга. Натискът на гостите даде резултат в 12-ата минута. Голът се получи след композиция по десния фланг и блокиран удар на Санчо, само че Рафа Герейро беше добре пласиран и довкара топката в мрежата.

Вердер рядко организираше рискови офанзиви, само че при една от тях съумя да изравни. Точен беше Кевин Мьовалд с доста акуратен изстрел след подаване на Максимилиан Егещайн. В края на полувремето вратарят на домакините Иржи Павленка избави мощен удар на Мануел Аканжи, а сътрудника му Роман Бюрки мазета в корнер изстрел на Лудвиг Аугустинсон.

Бундеслига 12 кръг, вторник 15 декември  Вердер Бремен 1:2краен резулат  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР