Гол на Лионел Меси от дузпа в 92-рата минута спаси

...
Гол на Лионел Меси от дузпа в 92-рата минута спаси
Коментари Харесай

Меси измъкна в последния момент победата от ръцете на Суарес в дербито между Аржентина и Уругвай

Гол на Лионел Меси от дузпа в 92-рата минута избави Аржентина от загуба в контролата с Уругвай, играна на стадион " Блумфийлд " в Тел Авив. Двата тима приключиха 2:2, изигравайки същинско южноамериканско дерби макар приятелския темперамент на дуела. Главни настоящи лица в него бяха звездите на Барселона Луис Суарес и Лионел Меси. И двамата записаха по гол и асистенция. Единсон Кавани и Серхио Агуеро също се разписаха, с цел да създадат този дуел още по-интересен. В състава на Аржентина имаше четири промени спрямо дербито с Бразилия. Саравия, Акуня, Дибала и Агуеро започнаха, а Фойт, Мартинес и Ло Селсо останаха на скамейката за началото. Окампос пропусна дуела. Точно толкоз бяха и рокадите измежду 11-те на Уругвай спрямо контролата с Унгария. Кампаня застана на вратата. Касерес, Торейра и Весино също стартираха.
Големите звезди на Барселона Лионел Меси и Луис Суарес, които този път бяха в ролята на противници, започнаха от първата минута.

Аржентина започва по-добре и владееше в по-голяма степен топката, само че без да стига до особени положения. Оскар Табарес трябваше да направи насилствена промяна още в 17-ата минута, защото Себастиан Коатес получи травма и бе сменен от Гонзалес.

В 20-ата минута Уругвай провежда добра офанзива. Виня проби добре отляво и пусна по земя към Суарес, който засече, само че се получи рикошет в Песея и топката избяга от вратата. Няколко минути по-късно Агуеро се освободи доста елегантно от Касерес отляво на нападението на Аржентина, само че Годин блокира центрирането му.

В 34-тата минута станахме очевидци на първия прецизен удар в мача, а той докара и до гол във вратата на Аржентина. Лосано откри Торейра на границата на наказателното поле. Халфът на Арсенал с доста меко и точно центриране трансферира Таляфико, продължавайки към Суарес, който с едно допиране отклони към Кавани. Нападателят на ПСЖ засече от близко - 0:1. Това бе 50-и гол на Кавани за националния тим.
Luis Suárez and Edinson Cavani are now the only two players in history to score 50+ for Uruguay.

Brothers in crime. pic.twitter.com/IXUOY2VhbH
— Warriors of Uruguay (@UruguayanHeroes) November 18, 2019 Пет минути по-късно Дибала вкара гол, който вярно бе анулиран поради негова игра с ръка преди удара. В края на полувремето се видя замяна на реплики сред Меси и Кавани, а съгласно някои информации този спор е имал продължение в тунела по пътя към съблекалните. Суарес се е намесил, с цел да потуши напрежението.
Messi se cruzó con Cavani en el primer tiempo y Lucho Suárez le puso " paños fríos " a la situación. ¿Qué le dijo? pic.twitter.com/ojhbMOuXqO
— SportsCenter (@SC_ESPN) November 18, 2019
Минута преди края Лионел Меси получи късмет да извърши фаул от доста добра позиция. Той трансферира стената, само че Кампаня улови без необикновен проблем. Аржентина опита напън при започване на втората част. В 54-тата минута Меси насочи топката към долния десен ъгъл, само че Кампаня мазета. В 63-тата минута Аржентина изравни, откакто Агуеро бе изтърван и засече на близката греда центриране от фаул на Меси - 1:1. Само пет минути по-късно обаче Луис Суарес възвърне задатъка на Уругвай след положително осъществяване на директен свободен удар и неособено прецизна интервенция на Андрада, който докосна топката, само че не съумя да спре пътя й към вратата му. Агуеро и Дибала пропуснаха положителни шансове да изравнят, откакто стреляха неопределено. В 90-ата минута Кампаня се намеси ужасно и избави мощен удар с глава на Агуеро. Секунди по-късно обаче Аржентина получи дузпа за игра с ръка на Касерес. Меси извърши безупречно наказателни удар, с който донесе равенството на своя тим. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР