Гого е на годинка и шест месеца. След поставяне на

...
Гого е на годинка и шест месеца. След поставяне на
Коментари Харесай

Малкият Гого има нужда от помощ за лечение

Гого е на годинка и шест месеца. След слагане на ваксина Пентаксим и Синфлорикс (шествалентната) Гого получава обрив по цялото тяло, стартира да плаче постоянно и да стяга ръчичките и крачетата си. Движенията му стават по-некоординирани, главата му нестабилна, погледът отвеян, а тежестта му спадна под нормата за възрастта. Това описват родителите на детето.
" Направихме проби в Германия за тежки метали, които демонстрираха, че в тъканите на Гого има токсично наличие на алуминий, олово и калай.
Започнаха най-тежките дни от живота ни – поредност от проучвания в България и чужбина, проби и хоспитализации в търсене на повода за положението му.
Болниците и центровете за рехабилитация станаха наш втори дом, а проучванията му за една година са толкоз, колкото аз не съм имала през живота си.
В началото започнахме рехабилитация на локална почва във Виница, само че няколко месеца по-късно Гого към момента нямаше очевидно усъвършенстване
От познати разбрахме за СБРДЦП „ Света София “, където вървим постоянно всеки месец за по две седмици. Там организираме доста процедури: барокамера, ерготерапия, електростимулация, бобат терапия, логопед, до неотдавна и войта терапия. ", споделят още от фамилията.
Разходите по рехабилитация и престой са непостижими за фамилията, в което пораства още едно дете.
Гого има прогрес от рехабилитацията в София, само че при него нещата се случват постепенно и към момента няма цялостна непоклатимост на главата, с старания хваща играчки, не може да се обръща, не може да седи самичък, има и усложнения и при храненето му.
Към момента няма потвърдена причина за положението на Гого.
Доскоро детето е било с диагнозата " характерни разстройства в развиването на двигателната функционалност ", в този момент към този момент по симптоматика е с " друга форма на детска церебрална парализа ". Направен и ядрено-магнитен резонанс, на който излизат слаби неспецифични промени, които не потвърждават заболяване, единствено догатки. Резултатите от нужните генетични проучвания не демонстрират генетично заболяване или синдром.
Необходими са средства за ежемесечната рехабилитация на Гого, както в България, по този начин и в турския рехабилитационен център Рибем, където доста дечица са излекувани и се радват към този момент на живота.
" Мечтаем за деня, в който и ние да живеем естествен живот, за деня в който Гого ще тича с децата, ще споделя думички, ще се смее с глас... Тези дребни на пръв взор неща при него изискват сериозна работа, а времето лети. Затова е и нашата молба за помощ, тъй като в този момент е момента да се работи интензивно с Гого, в този момент има шанса да догони връстниците си. 
Разходите по лекуването му нарастват, тъй като с придвижване на възрастта се изисква да може и повече неща, за които трябват още експерти и процедури... Вече ни е доста мъчно да посрещаме месечните си разноски и да даваме максимума за рехабилитацията му в най-важното за него време...
Молим всеки, който има опция, каквато и да е, да поддържа Гого и неговия късмет за пълноценно детство и живот! ", написа в апела си майката на детето.
Вижте по какъв начин да помогнете на  Гого  ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР