Годишното заседание на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

...
Годишното заседание на Общото събрание на ООН в Ню Йорк
Коментари Харесай

ВИДЕО от най-куриозните случки на Общото събрание на ООН през годините

Годишното съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк стартира като най-голямото дипломатически събитие в света. Стотици делегати ще се съберат в даунтаун Манхатън, където постоянно са се случвали любопитни събития. Това написа „ Фокус”, като цитира „ Гардиън”.

Събранието ще обърне внимание на доста значими въпроси, за които света би трябвало да вземе взаимно решение.

Трябва да се случи нещо доста извънредно, с цел да засенчи някои от най-гневните, изненадващи или чисто и просто чудновати епизоди на събранията на Организация на обединените нации от основаването през 1945 година

Едно от най-любопитните събития е гнева на някогашния водач на Съветския съюз Никита Хрушчов от 1960 година

Руснакът, който не е прочут с това, че обича да бъде подложен на критика обществено, отговори на рецензиите на делегатите от Филипините за руските политики в Източна Европа като стартира шумно да удря с юмруци по масата.



Когато това не накара делегатите от азиатската страна да млъкнат, той си смъкна демонстративно обувката и стартира да удря масата с нея. Или по този начин демонстрират в допълнение инсталирани фотоси. Всъщност Хрушчов в никакъв случай не е удрял по масата с обувка.

Снимка: Getty Images
В различен случай през 2006 година някогашният президент на Венецуела Уго Чавес оприличи тогавашния си американски сътрудник Джордж Буш на Сатаната.
„ Дяволът пристигна тук през вчерашния ден “, съобщи той преди трагично да направи жест на молитва и да уточни подиума.



„ Ето тук. Още мирише на сяра. Вчера президента на Съединени американски щати, към който аз се обръщам като към Сатаната, пристигна да приказва тук като че ли владее света “, добави южноамериканецът.

Снимка: Getty Images
В куриозна обстановка е забъркан актуалният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп . Когато предходната година говореше пред съвета, той описваше по какъв начин съгласно него администрацията му е „ съвсем най-успешната “ в историята на страната. Коментарът му провокира открит смях в залата.



Тръмп спря за секунда с изненада и отметна, че не е очаквал такава реакция. По-късно той се измъкна като съобщи, че „ хората се смяха с мен, не на мен “ и че „ са се забавлявали”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР