Годишно в България в сивия сектор влизат 1 млрд. лв.

...
Годишно в България в сивия сектор влизат 1 млрд. лв.
Коментари Харесай

1 милиард прибира годишно сивият сектор в България от търговия с горива

Годишно в България в сивия бранш влизат 1 милиарда лева от търговия с горива в страната , заяви Валентин Златев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация. Сред ограниченията за справяне със сивия бранш, които БПГА оферират са и приемане на секторен регулаторен закон .

Борисов: Всяко разлюляване в страната е парадайс за контрабандата

Валентин Златев акцентира пред депутати, че в случай че не се одобри закон, който да вкара равни условия за всички участници на пазара страната, корупцията и контрабандата ще продължат. Стана ясно, че има план, който да бъде препоръчан на публично разискване. „ Да се надяваме, че Министерски съвет по-късно ще го внесе в Народно събрание, с цел да бъде гласуван. Водещо е министерство на стопанската система ”, сподели Златев.

Противодействието на контрабандата приоритет за Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници "

Преди няколко той разяснява че „ сивият бранш на пазара на горива у нас е към 30% , което ни слага на челно място в Европа в тази печална ранглиста “. БПГА се бори за добра бизнес среда в услуга на нашите клиенти и сътрудници за развиване на българската стопанска система, акцентира Златев.

" Изсветляването на бранша у нас е от значително значение за страната и данъкоплатците, тъй като ще докара до повече доходи . Наблюдаваме контрабанда на горива, отбягване на данъчно облагане, Данък добавена стойност схеми, продажба на некачествено гориво с неразбираем проблемите- това са проблемите ", разяснява той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР