Годишно в България умират от фини прахови частици (2,5 микрона)

...
Годишно в България умират от фини прахови частици (2,5 микрона)
Коментари Харесай

От фини прахови частици умират 20 пъти повече хора, отколкото от ПТП


Годишно в България умират от фини прахови частици (2,5 микрона) повече от 18000 души, което е към 20 пъти повече от починалите при ПТП, и повече от всички онкологични болести. Това се споделя в позиция на Българска асоциация за протекция на пациентите.

Според Световната здравна организация, фините прахови частици от превоза са причина за гибелта на 18 000 български пациенти, демонстрират данните на организацията. Според Европейската счете палата, близо 15000 годишно в България умират от нечист въздух, а българинът живее 2 години и половина по-малко в положително здраве.

Според Мая Манолова, омбудсман: "Сред многочислените стратегии и ограничения, доминират напъните, а по-малко резултатите ".

Българска асоциация за протекция на пациентите предлага основаване на "иновативна маска " за филтриране на въздуха от фини прахови частици за ежедневно носене при потребност, която да е FFP3, т.е. с най-високо равнище на отбрана 99% от ФПЧ, каквато няма на никое място сега в аптечната мрежа. Предлагаме и основаване на мобилно приложение, където мобилният ни телефон може да ни споделя къде и какъв брой е замърсен въздуха, както и дали има потребност да носим тази маска, какъв брой време да я носим, преди да се смени филтърът. Засега и омбудсмана Мая Манолова не можа да разбере какъв е проекта за деяние на Правителството в битката с ФПЧ 2,5., се споделя още в мнение от ръководителя на БАЗП Пламен Таушанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР