Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си.

...
Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си.
Коментари Харесай

Пътна полиция въвежда нови правила при регистрацията на автомобили

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят притежателя си. От 27 декември продавачите на коли към този момент няма да бъдат длъжни да показват пред „ Пътната полиция “ контракт за покупко - продажба. Тогава би трябвало да проработи връзката сред полицията и нотариусите, заяви началникът на " Пътна полиция " комисар Бойко Рановски.
След 27-и декември купувачът на транспортно средство, което е било записано в България, както и купувачът - български жител, който е закупил транспортно средство от Европа, в период от един месец би трябвало да записва транспортното средство, сподели Рановски.
" До момента в настоящия закон нямаше периоди, в които транспортното средство да бъде записано. Изтече ли едномесечният период, в случай че не е осъществена пререгистрация на транспортното средство, не е заменено свидетелството за регистрация, той предстои на глоба през вторият месец, а след приключване на втория месец - автоматизирано, служебно ще му бъде прекъсната регистрацията ", добави той, представен от БНР.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР