Годишно се отделят над 100 000 лева за ремонт на

...
Годишно се отделят над 100 000 лева за ремонт на
Коментари Харесай

Софийска вода увери, че поддържа шахтите, но на места канализацията била от 19 век

Годишно се отделят над 100 000 лв. за ремонт на връзките сред дъждоприемните шахти и каналите. Това разясниха от „ Софийска вода “ АД във връзка мощните превалявания на територията на столицата на 18 юни (понеделник).
„ Канализационната мрежа в София е над 1600 км. Само за миналата 2017 година „ Софийска вода “ е вложила към 12 000 000 лева в поддръжка на съществуващата и създаване на нова канализационна мрежа. За една година се прави профилактика на 10-15% от мрежата “, допълват още от сдружението.
„ Извършваме профилактика на канали с неприятни хидравлични характерности, както и постоянно почистваме хоризонталните връзки на дъждоприемните шахти. Работим в тясна съгласуваност със Столичен инспекторат, защото за отвесната част на дъждоприемните шахти дават отговор районните общини. Все отново, при огромното количество дъжд, каквото падна в града на 18 юни за малко време, няма по какъв начин да не се забави поемането на водата “, споделиха още от „ Софийска вода “.
Най-старите канали в София са от края на 19 век, разясниха още от „ Софийска вода “ АД.
„ По бул. „ Мария Луиза “, да вземем за пример, два от каналите са строени през 1898 година и към момента работят. Проблем обаче е, че на някои места диаметрите на канализационната мрежа към този момент са незадоволителни да поемат количествата отпадъчни води заради сериозното презастрояване и преасфалтиране “, разясняват още те, съобщи Фокус.
„ Проблемни са зоните, в които липсва канализация или инфраструктурата е недоизградена, да вземем за пример в крайните квартали или вилните зони “, допълват от сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР