Годишно около 10% от пътнотранспортните произшествия са причинени от водачи

...
Годишно около 10% от пътнотранспортните произшествия са причинени от водачи
Коментари Харесай

Бойко Рановски: Годишно около 10% от пътнотранспортните произшествия са причинени от водачи на товарни автомобили и автобуси

Годишно към 10% от пътнотранспортните катастрофи са породени от водачи на товарни коли и рейсове, като жертвите са над 12-13% от общия брой на починалите. Това разгласи изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски по време стартиралите през днешния ден взаимни инспекции на ИА АА, Пътна полиция и Агенция „ Пътна инфраструктура “. Той уточни, че през последните месеци се следи усложняване на пътна конюнктура и увеличение на пътнотранспортни катастрофи.

„ Един от методите за ограничение на произшествията е засиленият надзор, което има и предпазен резултат. За това всички виновни институции сме се обединили и правим взаимни инспекции. Тези акции са залегнали в плануваните ограничения на институциите и планираме те да продължат и в бъдеще. Очакваме тези дейности да доведат до дългогодишен резултат с понижаване броя на жертвите и произшествията “, съобщи още Бойко Рановски. Той добави, че в ИА „ Автомобилна администрация “ се приготвя смяна на организацията на работа, тъй че контролната активност да обхване по-голяма част от денонощието и да се увеличи успеваемостта.

Акцията се организира през днешния ден и на следващия ден на територията на Областите Пловдив, Хасково, Варна, Бургас, София, София-град, Перник, Плевен и Разград. Проверките се правят по метода на „ широкообхватния надзор “ и са ориентирани към товарните коли. Ще се следи за претоварване, техническа редовност, прецизност на документите, както и за съблюдаване на условията за времената за ръководство и отмора на водачите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР