Годишно над 500 деца стават жертви на катастрофи по пътищата

...
Годишно над 500 деца стават жертви на катастрофи по пътищата
Коментари Харесай

БЧК и INSA OIL стартират благотворителна кампания за набиране на средства за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия

Годишно над 500 деца стават жертви на произшествия по пътищата у нас

Благотворителна самодейност за набиране на средства за деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи започват Българският Червен кръст и петролната компания INSA OIL. Целта е да бъдат набрани средства за управлявания от БЧК Национален дарителски фонд за подкрепяне на децата-жертви на ПТП и техните фамилии. В него сътрудници на БЧК са 9 държавни институции и неправителствени организации, измежду които ГД „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, Министерството на опазването на здравето, Министерството на превоза и известията, Съюзът на българските автомобилисти, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “  и други

Кампанията е отдадена на огромния християнски празник Рождество Христово и се реализира под мотото „ Ние сме с теб! “, а началото слага петролната компания, която реши да се откаже от рекламните материали и коледните дарове, които обичайно изпраща на своите сътрудници по това време на годината, и да подари сумата от 100 000 лева в интерес на потърпевшите деца.

Годишно над 500 деца стават жертви на произшествия, като доста от тях остават и сираци. По данни на Министерството на вътрешните работи през 2021 година при произшествия по пътищата на България са ранени 968 деца. Повечето от тях се нуждаят от дълготрайно възобновяване и профилирани грижи, които постоянно са непостижими за техните родители или настойници. Чрез набраните средства в Националния дарителски фонд, два пъти в годината, потърпевши деца получават финансова помощ. От основаването си през 2005 година до момента, Фондът е подпомогнал 966 деца и техните фамилии.

Българският Червен кръст и българската петролна компания приканват всички, които имат предпочитание, да се включат в благотворителната самодейност. Номерът на банковата сметката на Националния дарителски фонд за подкрепяне на децата-жертви на ПТП и техните фамилии е:

IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР