Годишният темп на инфлация в Турция се повиши до 75,45%

...
Годишният темп на инфлация в Турция се повиши до 75,45%
Коментари Харесай

Инфлацията в Турция удари рекорд през май

Годишният ритъм на инфлация в Турция се увеличи до 75,45% през май. Това е най-високата стойност от ноември 2022 година насам, съобщи Анадолската организация.

Потребителските цени се покачиха с 3,37% през май спрямо нарастването от 3,18% през април, съгласно данните на Турския статистически институт.

Най-голямото месечно нарастване беше записано в категорията на облеклото и обувките.

 Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “  Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “

„ Годишната инфлация, която отразява кумулативните резултати от последните 12 месеца, доближи най-високото си равнище през този месец май “, съобщи турският финансов министър Мехмет Шимшек, като добави, че „ най-лошото е отминало “ и облекченията ще стартират през този месец, представен от БГНЕС.

За година депозитите са се нараснали с 11,1%

„ Турция ще навлезе в процеса на дезинфлация през юни. Годишната инфлация евентуално ще падне под 50 % до края на третото тримесечие “, добави Шимшек.
„ По време на процеса на дезинфлация се чака годишната инфлация да спадне до 33,2% след 12 месеца и до 21,3% след 24 месеца “, сподели министърът, като означи, че упованията ще се приближат до задачите на държавното управление в идния интервал. |

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР