Годишният темп на инфлация в еврозоната спадна през ноември и

...
Годишният темп на инфлация в еврозоната спадна през ноември и
Коментари Харесай

Инфлацията в еврозоната спада за първи път от юли миналата година

Годишният ритъм на инфлация в еврозоната спадна през ноември и това се случва за първи път от средата на 2021 година. Спадът се дължи на понижението в цените на силата, демонстрират експресните оценки на Евростат, представени от интернационалните организации.

Разглеждайки главните съставни елементи на инфлацията в еврозоната, се чака силата да има най-голям годишен ритъм през ноември (34,9%, спрямо 41,5% през октомври), следвана от храни, алкохол и тютюн (13,6%, спрямо 13,1% през октомври), неенергийни промишлени артикули (6,1%, устойчиво спрямо октомври) и услуги (4,2%, спрямо 4,3% през октомври).

Забавянето евентуално няма да спре Европейската централна банка (ЕЦБ) да усили лихвените проценти в допълнение

Инфлацията на потребителските цени в 19-те страни, които споделят еврото, се усили след нашествието на Русия в Украйна и решението на Кремъл да употребява големите си ресурси от сила като оръжие, с цел да подкопае европейската поддръжка за Киев, разясняват специалисти.
 Докато лихвите в Европа порастват, в Турция понижават
Докато лихвите в Европа порастват, в Турция понижават

По гледище на Ердоган

В резултат на покачващите се цени на силата инфлацията в еврозоната продължи да се повишава, макар че инфлацията в Съединени американски щати отчиташе намаляване четири следващи месеца от юли, което накара ЕЦБ да увеличи главния си лихвен % по-рязко от когато и да било в историята си.

Данните на статистическата организация на Европейския съюз демонстрираха, че потребителските цени през ноември са били с 10% по-високи от година по-рано, което е спад от 10,6% годишен ритъм на инфлация, регистриран през октомври, защото цените на силата паднаха.
 ЕЦБ предвижда по кое време инфлацията в еврозоната ще доближи
ЕЦБ предвижда по кое време инфлацията в еврозоната ще доближи " върха "

" Нашата цел не е да предизвикаме криза, а да податлив инфлацията ", показват от ЕЦБ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР