Годишният технически преглед е поскъпнал с 3,30 лв. без ДДС

...
Годишният технически преглед е поскъпнал с 3,30 лв. без ДДС
Коментари Харесай

Годишният технически преглед поскъпна с 3.30 лева

Годишният механически обзор е поскъпнал с 3,30 лева без Данък добавена стойност поради въвеждането на новите екостикери за нездравословни излъчвания на колите. Това съобщи в утринния блок на bTV изпълнителният шеф на ИА " Автомобилна администрация " комисар Бойко Рановски.

" Целта на този стикер не е единствено установяване на екологичната група, а да се правят едни действителни прегледи и колите, излизайки от пункта за ГТП, да бъдат механически изправни и безвредни за всички участници в придвижването ", сподели той.

Екостикер получават всички коли от 12 юли, само че тези, които са се явили на ГТП преди тази дата, няма да минават още един преди идната постоянна дата.

Официално той ще бъде въведен след 1 януари 2022 година, единствено за зони и в избрани интервали, когато кметът на избрана община реши, че има мощно замърсяване на въздуха и бъде въведена възбрана за влизане на избрани групи коли, които замърсяват повече.

" От този понеделник особено устройство снима номера на транспортното средство и километража, което подсигурява, че то е в пункта за обзор. След като прегледът бъде осъществен и отделяните нездравословни излъчвания бъдат измерени, данните се записват върху чип, който се намира вътре в екостикера. При идващ обзор, в случай че автомобилът към този момент разполага с подобен стикер, ГТП ще стартира с разчитане на данните от чипа ", добави комисар Рановски.

В момента работи и колцентър за въпроси, свързани с слагането на екостикерите, за чиновниците на пунктовете на ГТП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР