Годишните военни учения на Тайван тази година ще оттренират зони

...
Годишните военни учения на Тайван тази година ще оттренират зони
Коментари Харесай

Тайван пак тренира отбрана при внезапна атака от Китай

Годишните военни учения на Тайван тази година ще оттренират зони за " ликвидиране " в морето, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на защитата посочи, чеи симулация на сюжет, при който Китай ненадейно трансформира едно от постоянните си учения към острова в същинска офанзива.

През последните четири години Китай, който смята демократично управлявания Тайван за своя територия, постоянно провежда учения към острова , с цел да окаже напън върху Тайпе да одобри претенциите на Пекин за суверенитет макар мощните възражения на Тайван.

Тайван стартира главните си годишни учения този месец с осем- вместо с нормалните петдневни настолни маневри, поради броя на сюжетите, които ще бъдат включени. През юли те ще бъдат последвани от действителни бойни учения.
 Тайван се готви за цялостна обсада на Китай
Тайван се готви за цялостна обсада на Китай

Военният бюджет на Тайван ще се концентрира към оръжия, съоръжение и елементи за F-16

Ръководителят на отдела за взаимно бойно обмисляне на министерството съобщи, че ще бъде оттренирано к ак да се реагира бързо на китайско обучение, ненадейно прераснало в офанзива - нещо, за което военните плановици са почнали да се тревожат, като се има поради регулярността на китайските маневри.

Друг фокус ще бъде по какъв начин другите елементи на въоръжените сили могат да провеждат съгласуван отговор на китайска обсада.

Ученията ще включват военноморски, въздушни сили и сили на бреговата защита, ситуирани на брега противокорабни оръжия и дронове за определяне на морска " верига за офанзива и ликвидиране ", добави той.

По време на огромен кръг от военни учения към Тайван през април предходната година Китай практикува прецизни удари и
 Тайван се готви за ненадейно навлизане на китайската войска
Тайван се готви за ненадейно навлизане на китайската войска

На фона на възходящото военно напрежение в Тайванския пролив

След нахлуването на Русия в Украйна преди две години, Тайван се пробва до извлече поучения от спора, които да приложи в личните си учения, най-много по отношение на това по какъв начин доста по-малобройните украински сили са съумели да отхвърлен по-многочислената съветска войска.

Тези уроци ще бъдат приложени и през тази година дружно с поуките, извлечени от войната в Газа.

И за двата спора тайванските чиновници преглеждат потреблението на психическа война и по-специално асиметрични интервенции.

Тайванският президент Цай Инуън поддържа концепцията за " асиметрична война " , с цел да направи своите сили - също доста по-малобройни от китайските, по-мобилни и сложни за нахлуване, да вземем за пример с инсталирани на транспортни средства ракети и дронове.
 Поредна китайска провокация по отношение на Тайван
Поредна китайска провокация по отношение на Тайван

57 бойни самолета навлязоха в зоната на противовъздушната защита на острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР