Годишната нетна миграция към Великобритания спадна до 685 000 души

...
Годишната нетна миграция към Великобритания спадна до 685 000 души
Коментари Харесай

Великобритания отчита спад на миграцията, но не бърза с изводите

Годишната чиста миграция към Англия спадна до 685 000 души през предходната година от рекордните 764 000 през 2022 година, оповестява " Ройтерс ".

Според публични лица обаче е прекомерно рано да се разгласи наклонност на спад в миграцията - главно полесражение на

Сунак, който през вчерашния ден изненада страната с датата на вота, изостава от опозиционната Лейбъристка партия в социологическите изследвания.

Той неведнъж е обещавал да понижи броя на мигрантите, идващи във Англия както по легален, по този начин и по нелегаен път. През ноември водачът на лейбъристите Кийр Стармър съобщи, че равнището на легална миграция във Англия е " шокиращо високо ".

Цифрите, оповестени през днешния ден, демонстрират, че през 2023 година в страната са пристигнали по-малко хора спрямо рекордните 764 000 души през 2022 година

Службата за национална статистика обаче предизвести, че е прекомерно рано да се каже дали спадът е началото на нова низходяща наклонност.
 Населението на Англия скача с 6,1 млн. души до 2036 година поради миграцията
Населението на Англия скача с 6,1 млн. души до 2036 година поради миграцията

Данните ще усилят натиска върху английския министър председател да ограничи идващите

Осем години откакто Англия гласоподава да напусне Европейския съюз, за ​​да " върне контрола " върху границите на страната, миграцията остава парещ политически въпрос и ще заеме водещо място в предизборния спор.

Нетната миграция към Англия през 2015 година - годината преди референдума за Брекзит, беше 329 000.

Сунак увери, че ще се оправи с незаконната миграция с

За да понижи легалната миграция, по-рано тази година той вкара нови правила, за да спре задграничните студенти да водят членове на фамилиите си, за квалифицирани служащи и ограничи болногледачите да водят лица на прехрана.
 Рекорден брой мигранти заливат Англия от началото на годината
Рекорден брой мигранти заливат Англия от началото на годината

Ново политическо главоболие за Риши Сунак

Сфери като опазването на здравето и обществените грижи обаче подлагат на критика разпоредбите и показват, че изпитват компликации да наемат британци, а университетите предизвестяват за финансови загуби при по-малко задгранични студенти.

Според последните данни на Службата за национална статистика повече от идващите отвън Европейския съюз през 2023 година идват за работа, което измества образованието като главен мотор за дълготрайна миграция.

Почти половината от идващите, с цел да работят, са пристигнали от Индия или Нигерия - нормално за работа в бранша на опазването на здравето и обществените грижи.
 Риши Сунак удовлетворен от намаляването на миграцията през Ламанша
Риши Сунак удовлетворен от намаляването на миграцията през Ламанша

Той акцентира като триумф съглашението с Албания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР