Годишната нетна миграция към Обединеното кралство се е повишила до

...
Годишната нетна миграция към Обединеното кралство се е повишила до
Коментари Харесай

Над 670 хиляди мигранти са достигнали Великобритания за първото полугодие на 2023 г.

Годишната чиста миграция към Обединеното кралство се е повишила до 672 000 през годината до края на юни 2023 година по отношение на 607 000 година по-рано, демонстрират публични данни, представени от " Ройтерс ".

Данните, оповестени от Службата за национална статистика в четвъртък, също преразгледаха цифрата за чистата миграция за годината, приключваща на декември 2022 година, до 745 000, нов връх и повече от 139 000 по отношение на предходната оценка.

" Въпреки че е прекомерно рано да се каже дали това е началото на нова низходяща наклонност, тези по-нови оценки демонстрират закъснение на имиграцията, съчетано с възходяща миграция ", сподели ONS.

Високите равнища на легална миграция повече от десетилетие преобладават политическия пейзаж на Англия и въпросът беше една от движещите сили зад гласуването на страната през 2016 година в интерес на напускането на Европейския съюз.

Въпреки че остава на толкоз високи равнища - повече от два пъти над цифрата от 329 000, записана през 2015 година преди гласуването за Брекзит - това евентуално ще разочарова мнозина в Консервативната партия на Сунак в навечерието на изборите, които се чакат идващите година.

За някои гласоподаватели броят на идващите в страната и натискът върху публичните услуги ще бъдат основен въпрос.

Въпреки че последният фокус на Сунак беше върху намаляването на незаконната миграция, той също по този начин желае да понижи броя на хората, идващи законно, само че дефицитът на работна ръка в някои промишлености, както и нуждата да се одобряват идващите от Украйна и Хонконг по специфични визови схеми, трансфораха това в предизвикателство.

" Просто ги оставете да умират ": Разследват Риши Сунак за Коронавирус пандемията

Настоящият английски министър председател е бил наименуван " доктор Смърт "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР