Годишната конференция за разработчици I/O на Gоogle ще се проведе

...
Годишната конференция за разработчици I/O на Gоogle ще се проведе
Коментари Харесай

Конференцията Google I/O 2024 ще се проведе на 14 май – очаквайте нов Android, нов смартфон Pixel и подобрени решения с ИИ

Годишната конференция за разработчици I/O на Gоogle ще се организира на 14 май и на нея се чакат доста вести, свързани с изкуствения разсъдък (ИИ), смарт телефоните Pixel и Android.

Най-новата разработка на Gоogle – моделът за изкуствен интелект, наименуван Gemini и неговата опростена версия Gemma ще бъдат една от централните тематики на събитието.

Както и предходната година, конференцията може да бъде посетена персонално, само че броят на присъстващите ще бъде стеснен. Всички останали ще могат да гледат предаването онлайн. Това ще разреши на хора от целия свят да вземат участие в конференцията от уюта на личния си дом. Централна тематика на конференцията като цяло ще бъде изкуственият разсъдък. След стартирането на флагманския ИИ-модел на Гугъл – Gemini и неговата опростена версия Gemma, компанията желае да покаже напредъка в тази област.

По-рано Сундар Пичай, основен изпълнителен шеф на Гугъл назова случая с генератора на изображения Gemini „ изцяло недопустим “. Критичният взор върху тези и предходни дефекти, в това число грешките при представянето на Гугъл Bard предходната година, акцентира смисъла на надеждността и точността в системите с изкуствен интелект.

На конференцията Гугъл има намерение да показва с какво нейните разработки в региона на ИИ превъзхождат аналозите на Microsoft, OpenAI и Anthropic и по какъв начин те ще ѝ обезпечат лидерска позиция на пазара.

Очаква се на Гугъл I/O 2024 да бъдат показани нови функционалности, свързани с операционната система Android 15 актуализации на главните услуги на компанията като Gmail и Гугъл Photos, както и доста други. Възможно е Гугъл да разгласи и нов смарт телефон – Pixel 8A, както компанията направи с Pixel 7A по време на миналогодишното събитие. Новият артикул евентуално ще наследи някои усъвършенствани функционалности с изкуствен интелект от своя предходник и ще направи ИИ-технологиите по-достъпни за необятен кръг консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР