Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е

...
Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е
Коментари Харесай

Данъчните декларации с баркод вече са публикувани

Годишната декларация за облагане на приходите с баркод към този момент е оповестена на интернет страницата на Национална агенция за приходите – www.nap.bg.

Формулярът с баркод пресмята автоматизирано дължимия налог след попълване на информация за получените приходи, импортираните осигурителни вноски, употребените облекчения, припомнят от Национална агенция за приходите.

Електронната декларация би трябвало да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията – www.nap.bg и да се попълни офлайн. Подаването на декларация с баркод подсигурява на клиентите на администрацията, че няма да позволен механически неточности, защото дължимият налог се пресмята автоматизирано след попълване на приложенията за другите типове приход.

От Национална агенция за приходите припомнят също, че изпращането на декларация с баркод допуска и по-бързо възобновяване на надвнесен налог. Това е по този начин, тъй като не се постанова спомагателното култивиране и попълване на данните от тези заявления ръчно, защото информацията непосредствено се трансферира от формуляра след сканирането на баркода.

Подаването на декларацията с баркод става посредством изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където непосредствено ще бъде публикуван входящ номер. Декларацията може да се подаде и персонално в офис на Национална агенция за приходите.

Срокът за подаване на годишните данъчни заявления за облагане на приходите изтича на 30 април 2018 година, като в същия период би трябвало да бъде заплатен и дължимият налог за довнасяне.

Повече информация за декларирането и заплащането на налози и осигуровки има на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg. Телефонни съвещания се вършат на цената на градски диалог в прът центъра на приходната организация. Номерът е 0700 18 700.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР