Годишна карта за градския транспорт в София ще може да

...
Годишна карта за градския транспорт в София ще може да
Коментари Харесай

380 лева ще струва годишната карта “на вноски” за транспорта в София

Годишна карта за градския превоз в София ще може да се заплаща “на вноски”, като поради разсрочването цената ѝ ще се увеличи от 365 лева на 380 лв.. Това взеха решение в сряда комисиите по бюджет и финанси и по локално самоуправление. По същото време и се стигна до решение тази седмица да бъде препоръчан компромисен вид.

Едното предложение бе на “Демократична България " за годишна лична карта за градския превоз от 380 лева, вместо сегашната ѝ стойност от 365 лв.. Предлагат се четири вноски - три от по 100 лева и една от по 80 лева, като растежът в цената е 4.1 на 100. Реално тази сряда двете комисии си стиснаха ръцете за общата сума от 380 лв. , което е растеж с 4 на 100 само че не и тя да се заплаща на четири вноски. Вместо това бе решено да се заплаща на две вноски - от 200 лева и 180 лв..

Идеята за разплащане на четири вноски бе разкритикувана от шефа на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев. Мотивът му бе, че, в случай че цената се разбие на три вноски по 100 лева и на една по 80 лева, софиянци няма да имат тласък да купуват месечната лична карта, която коства 50 лева

Другият вид бе на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера за разсрочено заплащане на годишната лична карта. В елементи, се предлага цената ѝ да се увеличи с 9.5 на 100 до 400 лева, само че с опция за заплащане на две вноски от по 200 лева през четири месеца. Днес този вид не бе признат.

Резултатите за шестмесечието на Центъра за градска подвижност демонстрират загуба от 13.3 милиона лв.. 20 млн. лева растеж на отговорностите към снабдители, 11 млн към свързани предприятия. 30 млн спад на приходите, уточни още преди седмци Владислав Панев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР