Годишен спад на оборотите в транспорта и двуцифрени ръстове в

...
Годишен спад на оборотите в транспорта и двуцифрени ръстове в
Коментари Харесай

Оборотите в информационните технологии растат двуцифрено, в транспорта спадат

Годишен спад на оборотите в превоза и двуцифрени растежи в осведомителните и архитектурните услуги регистрира Националният статистически институт през третото тримесечие. Данните за показателите на оборота в услугите обгръщат дейностите, включени в секторите " Транспорт, депозиране и пощи ", " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " и " Други бизнес услуги ".

Индексът на оборота за бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " е с 12.8% по-висок през третото тримесечие на 2023 година в съпоставяне със същото тримесечие на 2022 година Това се дължи на забележителния растеж, регистриран при " Информационни услуги " (20.5%), " Дейности в региона на осведомителните технологии " (13.3%) и " Далекосъобщения " (12.6%). Намаление е регистрирано при " Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика " - с 2.2%.

През третото тримесечие на 2023 година показателят на оборота в бранш " Транспорт, депозиране и пощи " е с 5.0% под нивото на същото тримесечие на 2022 година Спад е регистриран при " Воден превоз " - със 17.0%, и " Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза " - с 10.8%. Увеличение се следи при

" Въздушен превоз " - с 8.5%, и " Пощенски и куриерски услуги " - с 5.8%.

Сред така наречен други услуги забележителен годишен растеж се следи при архитектурните и инженерните действия и техническите изпитвания и разбори - с 34.5 на 100. Рекламната активност и пазарните изследвания порастват с 21.6%, а дейностите по разчистване - с 20.3%.

Сравнението с второто тримесечие на тази година сочи спад в превоза и складирането с 1.3%. В бранша на осведомителните технология и далекосъобщенията няма нито спад, нито напредък. При така наречен други услуги оборотите понижават доста единствено туроператорската активност като сривът е с 35.5%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР