Годините, в които Samsung имаше удобно място в сегмента на

...
Годините, в които Samsung имаше удобно място в сегмента на
Коментари Харесай

Vivo X Flip идва, за да заеме мястото на Samsung Galaxy Z Flip 4

Годините, в които Samsung имаше комфортно място в сегмента на сгъваемите устройства евентуално са на приключване. От предходната година видяхме китайските марки да се конкурират в този сегмент с цялостна мощ. Още през предишния месец видяхме по какъв начин хегемонията на корейската компания на международните пазари стартира да се нарушава. Oppo Find N2 Flip доближи международния пазар, с цел да се конкурира с Samsung Galaxy Z Flip 4, а Honor Magic Vs пристигна, с цел да вземе мястото на Samsung Galaxy Z Fold 4. Сега се се чака нов сгъваем смарт телефон, а точно Vivo X Flip, което ще се конкурира със Samsung Galaxy Z Flip 4 в „ разгорещения “ сегмент на сгъваемите смарт телефони.

Докато на международните пазари единствено няколко устройства се конкурират със Galaxy Z Fold 4, при серията Flip обстановката е друга. Samsung би трябвало да се изправи против Motorola и Oppo, а очевидно скоро и Vivo ще се причисли към тази наклонност. Китайският бранд направи своето нахлуване в сегмента на сгъваемите устройства с Vivo X Fold. Няколко месеца по-късно тя показа Vivo X Fold+ с по-добър процесор и доста по-добри камери. Всъщност Vivo X Fold+ имаше един от най-впечатляващите комплекти камери в сгъваем смарт телефон. Сега компанията има за цел да направи същото с първия си сгъваем телефон от серията „ Flip “ – Vivo X Flip.

Предполагаеми спецификации и детайлности за Vivo X Flip

Нов набор от приключвания на информация идва от Digital Chat Station. Той изнася забавни детайлности за новия телефон, който ще се конкурира с Galaxy Z Flip 4. Според него Vivo X Flip ще бъде оборудван с чипсет Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Да, той ще се придържа към миналогодишния флагмански процесор. Предполагаме, че Vivo ще употребява Snapdragon 8 Gen 2 за възможния Vivo X Fold 2. Продължавайки нататък, Vivo X Flip ще разполага с 12 GB RAM и 128 GB вътрешна памет. Предполагаме, че ще има повече варианти за предпазване, въпреки всичко 128 GB са малко за флагман в днешно време. Според изтеклите чертежи телефонът ще разполага с огромен похлупак на екрана и остров с двойна камера над него.

Galaxy Z Flip4 има дребен челен екран, а съперниците се пробват да впечатлят потребителите, като оферират по-големи такива. Vivo X Flip също ще разполага с положителни камери. Той разполага с 50 MP съществена камера Sony IMX866 и 12 MP IMX663 ултра-късофокусна камера. Ще има спомагателна камера във вътрешната част на екрана. Точната разграничителна дарба не е ясна, само че чакаме да е прилична. Подобно на неотдавна показаната серия Vivo X90, новото устройство ще получи конфигурация от ZEISS за своите камери.

Според изтеклите данни Vivo X Flip ще има вътрешен Full HD+ екран с размер 6,8 инча и периодичност на освежаване до 120 Hz. Дисплеят на устройството може да стане бъде сходен на Oppo Find N2 Flip, който има 6,8-инчов панел. Твърди се, че смарт телефонът ще разполага с батерия с потенциал 4400 mAh, което е доста добре поради този форм фактор. Освен това той ще разполага с 44W бързо зареждане, което е доста повече от 15-те вата при Galaxy Z Flip 4. С този потенциал телефонът ще бъде сгъваем с най-голямата батерия. Телефонът ще има и странично инсталиран скенер за пръстови отпечатъци.

Vivo X Flip ще се появи на пазара скоро

Според информацията, Vivo X Flip ще се появи в Китай напълно скоро, за Европа няма информация към момента. Тийзъри може да стартират да се появяват през идната седмица. Като се има поради миналогодишният график на Vivo, можем да забележим нова серия от сгъваеми смарт телефони през април. За разлика от серията Vivo X Fold, Vivo X Flip евентуално ще се появи на международните пазари. Компанията възнамерява да пусне на пазара и Vivo X Fold 2. Това ще бъде новият флагмански сгъваем модел за тази година. Той ще донесе обилни усъвършенствания като чипсет Snapdragon 8 Gen 2, както и мощен набор от камери.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР