Годините, в които е бил съотборник с Хамилтън в Макларън,

...
Годините, в които е бил съотборник с Хамилтън в Макларън,
Коментари Харесай

Победите над Хамилтън били най-хубавите състезания на Бътън


Годините, в които е бил съотборник с Хамилтън в Макларън, са произвели най-хубавите надпревари в 16 годишната кариера на Дженсън Бътън, съобщи той. Двамата водачи бяха съотборници в интервала 2010-2012, като за тези три сезона английският отбор не съумя да вземе шампионата, само че реализира общо 17 победи.

Дженсън и Люис поддържаха положителни връзки, само че съперничеството им беше яростно. " Отношенията ни бяха забавни " показа Бътън. " Аз идвах от Браун, където завоювах шампионската купа през 2009, а той беше взел предходната за 2008 с Макларън. Може да се каже, че аз отидох в неговия тим, влязох през вратата и потърсих предизвикването да се състезавам против Люис Хамилтън. "

" И двамата сме британци, състезавахме се за английски отбор, международни първенци, освен това пресни, тъй че това сложи много напрежение посред ни. Беше доста вълнуващо. "

Бътън признава, че във връзка с чиста скорост Хамилтън е бил неосъществим за него. " Той е необикновено бърз и в границите на една обиколка съгласно мен е най-бързият водач, който е сядал в болид от Формула 1 ". Дженсън добави, че въпреки всичко в спортна конюнктура е можел да му съперничи.

" През тези три години спечелихме много, а тези надпревари, които извоювах аз, бяха най-хубавите в моята кариера, тъй като с цел да ги реализира, трябваше да победя Люис " приключи Бътън.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР