Годините на резки промени и помитащи кризи често се разглеждат

...
Годините на резки промени и помитащи кризи често се разглеждат
Коментари Харесай

За кого 2020 г. беше най-успешната година

Годините на внезапни промени и помитащи рецесии постоянно се преглеждат като тежки за целия свят, само че те в действителност основават опция за най-адаптивните мозъци да генерират доста повече, в сравнение с биха съумели в спокойни години.

2020 година е съвършен образец за сходна година. Ето го листата на Блумбърг за хората, които забогатяха необикновено доста по време на най-мащабната световна рецесия в човешката история:

Илон Мъск – разностранният бизнесмен усили положението си с 140 милиарда $ тази година – до общо 167 милиарда $. Само компанията за произвеждане на електрически автомобили Tesla, която Мъск ръководи, усили пазарната си оценка с 700%, акциите й влязоха в S&P500 и не престават да нарастват, а в това време компанията към този момент генерира облага за пето следващо тримесечие. Мъск има към 20% в Tesla., само че също така има дял в сполучливата компанията за галактически проучвания SpaceX, която prez 2020 година стана първата частна компания, изпратила космонавти в Космоса.

Джеф Безос – създателят на Amazon започва 2020 година като най-богатия човек на планетата и със 187 млрд.  продължава да е подобен. Той усили положението си с над 70 милиарда $, като пазарната оценка на платформата за онлайн търговия се изстреля с 70%.

Зонг Шаншан – той е създател на водещата компания за бутилирана вода в Китай Nongfu Spring и през тази година стана най-богатият китаец със благосъстоятелност равняваща се на 69 милиарда $ – над 80% от които добити в границите на 2020 година Големият растеж пристигна от първичното предложение на акции на компанията, на което събра 1,1  милиарда $ от вложители и докара до пазарна оценка на компанията от 70 милиарда $, а Зонг  има над 84% от нея.  

Колин Хуанг – към този момент има 53 милиарда $, откакто усили благосъстоянието си с 33 милиарда $ през 2020 година Той е създател на бързоразвиващата се онлайн платформа за поръчки и търговия Pinduoduo, която също се възползва от пандемията, с цел да пораства.

Дан Гилбърт – към този момент има 35 милиарда $, като единствено през 2020 година усили собствеността си с 28 милиарда $. Гилбърт е притежател на баскетболния тим Кливланд Кавалиърс и съосновател на Quicken Loans, компания, кредитираща покупки на парцели. Дружеството Rocket Companies, което има тази финансова институция, направи първично предложение на акции през 2020 година, което наду неговата пазарна оценка на повече от 40 милиарда $, а Гилбърт е притежател на 73% от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР