Годините минават, но Смилен Мляков продължава да е фактор в

...
Годините минават, но Смилен Мляков продължава да е фактор в
Коментари Харесай

Смилен Мляков: На младите им липсва душа

Годините минават, само че Смилен Мляков продължава да е фактор в българския волейбол. След мощен сезон в ЦСКА, диагоналът смени алената фланелка с тази на Левски. Именно неговата игра е в основата на всички победи, които " сините " реализираха в другояче неувереното начало в Суперлигата.

" Аз и през предходната година в ЦСКА се представях постоянно, не знам дали всички го видяха или не. Това идва от вътрешната страна. Това не е до болежка, до напреднала възраст, физическа подготовка. Това идва от душата ", разяснява волейболистът пред " Диема Спорт ".

 Левски - Нефтохимик @@@

Точно играта на по-младите в отбора е неприятната изненада за „ сините”. На няколко пъти и треньорът Владимир Николов подлага на критика старанието на някои от своите състезатели, станало причина за пропуските от началото на сезона.

" Пропуски едва ли е точната дума. Просто сме имали по-големи упования към някои от младежите, а те не са ги покрили. Най-вече Владо е имал такива упования към дадени хора, които не са ги оправдали. Затова са нужни попълнения в придвижване. До колкото можем ги държим, вършим всичко допустимо. Не единствено за европейските мачове, само че и за българското състезание. Ние нямаме мач, за който да кажем, че ще е лек за нас и ще бием безгрижно. Във всички мачове би трябвало да се напъваме, тъй като съставът ни е подобен ", добави той.

Погледнато по-общо, Мляков има свое пояснение за неналичието на задоволително качествени млади състезатели.

" Това се дължи на запада на самата страна, на умирането на школите, на западането на спортните учебни заведения. Младите не са на това равнище, на което бяха. Това се усеща както и от равнището на шампионата, по този начин и при националния тим. Последните 4-5 години умираме постепенно. Диагоналът на Левски обаче има вяра, че отборът ще успее да реализира по-добро класиране спрямо предишния сезон.

" Ще го усъвършенства при всички положения, тъй като аз съм тук. Като се има поради равнището на шампионата, няма невъзможни цели тук. Да има два-три по-изявени отбори, само че те не са непобедими ", сподели Мляков.

Преди година Мляков съобщи, че играе волейбол напук. Именно любовта към волейбола надвива над всички контузии, насъбрани през годините и към момента го държи на игрището.

" Инатът си е на разположение, той ще бъде до край. Защото аз не ставам по-добре, ставам все по-зле. Проблемите ми единствено се усилват, вместо да понижават, тъй че инатът си е на разположение ", добави волейболистът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР