Години наред звездата от Countryfile Шарлот Смит вярваше, че животът

...
Години наред звездата от Countryfile Шарлот Смит вярваше, че животът
Коментари Харесай

Опустошителното състояние на белите дробове на звездата от BBC Countryfile Шарлот Смит и плашеща погрешна диагноза

Години наред звездата от Countryfile Шарлот Смит вярваше, че животът й ще бъде скъсен от рядко, опустошително заболяване на белите дробове - единствено с цел да научи по-късно, че в никакъв случай не е имала преди всичко.

Още през 2010 година на Шарлот, която в този момент е на 60, беше казано, че има лимфангиолейомиоматоза (LAM), кистозна белодробна болест, която предизвиква образуването на кисти и други формирания в белите дробове, бъбреците и лимфни възли, което води до нарушена функционалност и увреждане на органната тъкан.

Това съществено заболяване, което визира най-вече дами в детеродна възраст, идва с пагубна прогноза. Страдащите могат да живеят до 30 години след диагностицирането, в случай че болестта им се ръководи вярно, само че доста пациенти ще се нуждаят от белодробна трансплантация единствено след 10 години.

Говорейки с Mirror през 2016 година, Шарлот показа, че е знаела, че нещо се случва в деня след сватбата на брат й през август 2010 година Тя се усещаше изтощена и макар че не беше пила прекомерно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР