Години наред вече Quantic Dream (Beond: Two Souls, Heavy Rain,

...
Години наред вече Quantic Dream (Beond: Two Souls, Heavy Rain,
Коментари Харесай

Quantic Dream ще създава игри за множество платформи

Години наред към този момент Quantic Dream (Beond: Two Souls, Heavy Rain, Detroit: Become Human) създава игри за платформата на PlayStation, само че това може да се промени още със идващия им план. Това излиза наяве от изявление на VentureBeat с създателите на студиото Гийом дьо Фондомие и Дейвид Кейдж.

Това, което ще помогне за новите проекти на Quantic е неотдавна направена инвестиция на китайската интернет компания NetEase, които са придобили миноритарен дял в студиото. Параметрите на това съдействие не се разкриват, само че очевидно са съществени, в случай че се вслушаме в думите на Кейдж.

„ Инвестицията ще ни разреши да влагаме в бъдещи технологии и игри, с което да се подготвим за идващото потомство платформи, запазвайки същата упоритост във връзка с нововъведението и творчеството. Целта ни е да развием студиото си, като световна компания с голям брой заглавия в каталога си. Искаме да работим по истински игри в жанра, в който сме пионери, само че желаем също по този начин да разтеглим фенската си маса посредством наличието си на голям брой платформи “, споделя Кейдж.

NetEase е китайски софтуерен конгломерат, опериращ в разнообразни сфери. По отношение на гейминга, Кейдж разкрива, че това е шестата най-голяма компания в света на видеоигрите. Наскоро NetEase направи друга сериозна инвестиция в известна гейм компания – Bungie. Именно, инвестицията, която вършат китайците разрешиха на студиото да се раздели с Activision и да „ вземе “ Destiny със себе си.

Що се отнася до Quantic Dream, то студиото към момента обира овациите от своя финален план: Detroit: Become Human, който излезе предходната година за PS4.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР