Години наред в държавата се внасят, горят или съхраняват боклуци,

...
Години наред в държавата се внасят, горят или съхраняват боклуци,
Коментари Харесай

Кризисните мерки за водата и боклука или как се гаси пожар, който сам си подпалил

Години наред в страната се внасят, горят или съхраняват отпадъци, а из разнообразни краища на страната никнат дребни и огромни ВЕЦ-ове, само че до момента това не правеше усещане на министър-председателя, без значение от десетките предизвестия и сигнали. В присъщия си пожарникарски жанр той разпореди в четвъртък да се търсят благоприятни условия за краткотраен мораториум върху вноса на отпадък още от идната седмица и да се ограничи използването на вода за произвеждане на електрическа енергия. Това са единствено част от спешните ограничения на държавното управление за потушаване на публичното неодобрение – тъй като надали биха довели до дейно решение на проблемите.

В разгара на водната рецесия в Перник и една след друга откриваните площадки с тонове вносен, само че непреработен отпадък, Бойко Борисов изиска още другата сряда да му се предложат съответните ограничения.

Ако концепцията му се осъществя в чист тип, ще бъдат наранени и бизнеси, които правят естествена легална активност, до момента в който толерирани от властта предприемачи като Христо Кавачки най-вероятно ще намерят избавителен излаз, както неведнъж е ставало през годините.

Както е известно, има разлика сред другите типове боклуци и най-много това, че огромна част от тях са рециклируеми. Общ мораториум върху вноса на боклуци ще удари съществено текстилната промишленост, която в последните години е много дейна в оползотворяването на старите облекла. Подобна възбрана би означавала, да вземем за пример, хилядите магазини за облекла втора ръка да пуснат кепенците, а съгласно проучване от 2018 година половината българи пазарят облекла втора употреба. Биха се лимитирали и опциите за обезпечаване на вторични първични материали като запас, нужен за разнообразни типове производства.

Всъщност и за двата казуса, които Борисов желае да реши с един удар, има доста ясни режими за работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР