Години наред се дават едни и същи обещания, търсят се

...
Години наред се дават едни и същи обещания, търсят се
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Години наред се дават едни и същи обещания и така до следващото бедствие

Години наред се дават едни и същи обещания, търсят се едни и същи аргументи, търсят се отговорни, които в множеството случаи са едни и същи, и по този начин до идващото злополучие. Това сподели пред " Нова телевизия " вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка наводненията в Карловско.

В значително предизборни стратегии има обещания за справяне с бедствия, за превантивна работа. Колко държавни управления направиха една добра предварителна защита за разчистване на коритата, за разчистване, за отводняване, за градеж на насипи? Не е въпросът един политик единствено да отиде да се разноски с ботуши, а уроците да бъдат научени, разяснява Йотова.

По думите й компенсациите от 370 лв., които страната планува, са извънредно незадоволителни и те са разследване от несвършената работа на политиците.

Според вицепрезидента има четири неща, които би трябвало да се създадат. Първо - ясно регламентиране кой би трябвало да се занимава с тази активност - в случай че това е вменено на общините, да се разпише в общинските бюджети; в случай че е национална политика, да бъдат написани ограниченията какво се прави в тази обстановка, съобщи Йотова. Тази превантивна работа не се прави, ние вършим нещо, когато белята към този момент е реалност, добави тя.

На второ място вицепрезидентът уточни финансовото застраховане.

На трето място - значително земеделска продукция пострада, уточни тя. Това е едно от нещата, които в този момент би трябвало да се създадат - доста бързо, доста експедитивно, да бъдат изчислени тези вреди и надлежно хората да бъдат обезщетени, добави Йотова.

На четвърто място вицепрезидентът уточни, че може да се търси подкрепяне от Фонд " Солидарност ".

Относно газовата рецесия вицепрезидентът съобщи, че служебното държавно управление е постъпило вярно, като е поставило на масата всички благоприятни условия за доставка на природен газ. Никой не е споделил, че панацеята е " Газпром ". Диверсификацията трябваше да е направена още 2014 година, след анексирането на Крим, разяснява Йотова.

Това, което трябваше да направи българското държавно управление, дружно с европейските сътрудници, е да имаме обща политика по какъв начин да се заплаща природния газ, добави още вицепрезидентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР