Години наред парцел на площад „Централен“ в Пловдив пустее и

...
Години наред парцел на площад „Централен“ в Пловдив пустее и
Коментари Харесай

С години собствениците на имоти в центъра на Пловдив не могат да строят

Години наред имот на площад „ Централен “ в Пловдив пустее и грози централните елементи на града. Мястото от 330 кв.м. е ситуирано на гърба на Община Пловдив, като граничи на постройка разстояние с някогашната Руска книжарница. От другата му страна се намира ниска сграда, която приютява разнообразни заведения през последните 15 години.

Още при започване на 2000 година за имота има капиталови планове за създаване на постройка за публично обслужване, като през 2006 е трябвало дейностите да стартират. Върху терена има остаряла сграда, която е съборена. Има влезнало в действие строително позволение, теренът е изкопан, но до в действителност дейности не се стига поради административни спънки. Вместо това нелицеприятната дупка е заградена с железна структура, която да отклонява погледите на минувачите.

Към днешна дата парцелът се води частна благосъстоятелност на компанията „ Йоана Акинита “ ООД, която е благосъстоятелност на гърците Йоанис Хатзигеоргиу и Йоанна Папаманоли, а шеф е Теохарис Папаманолис. Те го получават от „ Фаст Форуард “ ООД през 2010. През този интервал за парцела има влезнало в действие още през 2006 позволение за градеж на 5-етажна постройка с магазини и офиси, както и утвърден архитектурен план.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР