Години наред ни казваха, че изборът на подходяща платформа за

...
Години наред ни казваха, че изборът на подходяща платформа за
Коментари Харесай

3-те стълба на клиентското преживяване в електронната търгов...

Години наред ни споделяха, че изборът на подобаваща платформа за е най-важното нещо, за което би трябвало да помислим. Макар към момента да е значимо като част от общата картина, не толкоз настоящата вест е, че в последна сметка клиентът не се интересува от това, на какво сте построили уеб страницата, а какво е прекарването, което му оферирате.

Не ни разбирайте неправилно, според от това какво се случва в „ задната част (backend) на електронния ви магазин, изборът на платформа може да има огромно значение. Дори обаче да изберете най-дългогодишната, най-евтината или най-бързата за внедряване система, тя няма да ви даде преимущество пред клиентите, в случай че потребителското преживяване е нарушено или не дава отговор на потребностите на купувачите.
Нещата са променени
Неизбежна истина е, че пандемията промени света. Всеки, който се занимава с покупко-продажба на артикули, може да удостовери това. Всички бяха принудени да стартират да продават онлайн, което неизбежно усили търсенето на електронна уеб сайтове, само че също така усили и конкуренцията за вниманието на една и съща публика.

Изведнъж неща като достъпността се трансформира от " най-хубава процедура " в безусловно наложително изискване. За доста компании се наложи да се примирят с обстоятелството, че единствено тъй като продуктите им наподобяват ужасно, не значи, че са използваеми.


Поставянето на клиента на първо място
Според SEO организация основана в гр. Пловдив aко желаете да се развивате в областта на електронната търговия, би трябвало да се отнасяте съществено към потребителско преживяване. Нямаме поради обслужването на клиентите, то е част от цялостното прекарване и е значимо, само че в множеството случаи обслужването идва след покупката.

Ключът към основаването на ужасно потребителско преживяване е сигурността, че клиентът взаимодейства с вашата марка елементарно и безпроблемно преди и по време на правенето на поръчката. Така той построява доверие към извършването на покупки през вашия уебсайт и се връща за повторна покупка.

Предлагането на опция на клиентите да избират сред канали в обществените медии, уеб страницата и чата онлайн, като част от многоканално потребителско прекарване, е жизненоважно.
Стълбове на потребителско преживяване
Има някои съществени неща, които можете да извършите и които ще ви оказват помощ да подобрите и да осигурите потребителско преживяване. Искате да създавате взаимоотношения с клиентите си, а не да гледате на нещата като на поредност от обособени взаимоотношения, които просто се случват.

Това значи да проследявате какво вършат на вашия уебсайт, да събирате всичко на едно място, а когато се свърже с историята на покупките и сърфирането на клиентите, можете да създадете стабилен профил за това кои са вашите клиенти и какви прекарвания резонират с тях.
Следвайте данните и парите ще последват
И като продължение на това е още един превъзходен съвет. Опитът на клиентите е стратегически, а не тактически, би трябвало да знаете от кое място идва цената и за кой канал плащате без действително да ви носи продажби.

Ако знаете какво кара съществуващите ви клиенти да се усещат добре, можете да оптимизирате, с цел да вършиме повече от това, което им харесва, и по-малко от това, което не доближава по верния метод до тях. Инвестирайте в следенето на данни и в потребителско тестване или A/B тестване.
Затворете цикъла сред обслужването на клиенти и опита на клиентите
Обслужването на клиенти не би трябвало да бъде задънена улица или остров самичък за себе си. Разработете вериги за противоположна връзка сред отдела за обслужване на клиенти и другите основни отдели. Когато клиент се свърже с отдела за обслужване на клиенти е опция да чуете какво желае той. Не изтървайте тази златна опция.

Ако просто качвате информацията някъде и се потупвате по гърба за добре свършената работа, безусловно криете злато. Не правете това, а я споделете я на всички места.
Техническият аспект
И по този начин, да приемем, че сте се справили с прекарването и употребявате вярната платформа - работата е свършена, нали?

Мислили ли сте за неща като сигурността и хостинга? Ако имате ужасно прекарване, което се окаже в нарушаване на сигурността и вследствие на това, посетителите на уеб страницата ви стартират да получават предизвестия, да не го посещават, тогава всичката работа, която сте свършили ще бъде без значение.

Хората са непостоянни и един път уплашени, те ще няма да повторят влизането на уеб страницата ви. Историята е цялостна с образци за предприятия, които са изгубили опцията да продават по време на Черния петък или са били подложени на кражба на големи количества данни. Това подкопава доверието, което сте построили, и опитите да си го върнете са сложна работа. Извън това, поправянето на тази неточност е скъпо, а маркетинговият ви отдел няма да ви благодари, че сте му упълномощили тази задача.

Защитете се и се уверете, че сходни неща не могат да се случат. Изграждането на доверие лишава доста време, загубата му лишава секунди, а в основата на предлагането на извънредно потребителско преживяване е клиентът да ви има доверие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР