Години наред крал Чарлз се подготвяше да влезе в ролята

...
Години наред крал Чарлз се подготвяше да влезе в ролята
Коментари Харесай

Ето как новият крал Чарлз III направи милиони от топ бранд за храни

Години наред крал Чарлз се приготвяше да влезе в ролята на монарх след историческото ръководство на кралица Елизабет II. Междувременно той сътвори личен печеливш бизнес.
Чарлз, старстен бранител на екологичните дела, основава Duchy Originals през 1990 година, когато е принц на Уелс, с цел да предлага на пазара продукция от своята плантация. Оттогава компанията се е трансформирала в най-голямата марка за органични храни и питиета във Англия. До март 2021 година Duchy Originals печели близо 3,6 млн. паунда (4,1 млн. долара) преди налози.
Марката е имала своите възходи и падения. Но процъфтява, откогато влиза в партньорство с Waitrose през 2009 година Веригата за първокласни хранителни артикули към този момент има изключителното право да продава артикули под името Duchy и купувачите могат да намерят сьомга, салами, мляко, моркови и боровинки, носещи името „ Waitrose Duchy Organic “в своите магазини.
„ Това се трансформира в доста сполучлив бизнес “, сподели Андрю Блок, основан в Лондон специалист по връзки с обществеността. „ Можете да усетите, че зад тази марка, стои сърце и душа. “
Бъдещето обаче е нестабилно. Контролът върху марката Duchy Originals е неразбираем по време на интервала на народен печал, чиято кулминационна точка е държавното заравяне на кралицата в понеделник.
Собствеността върху Duchy Originals най-вероятно ще премине към най-големия наследник на Чарлз принц Уилям, който също наследява обособеното имение на Херцогство Корнуол на стойност към 1 милиарда паунда(1,2 милиарда долара). Принцът е учил органично земеделие и упованията са той да бъде по-малко удобен от татко си.
„ Той ще се интересува, само че ще повери други да го ръководят “, сподели Сали Бедел Смит, биограф и създател на книгата „ Чарлз: Криворазбраният принц “.
Чарлз прекара десетилетия в проповядване на изгодите от органичното земеделие и опазването на околната среда, даже преди сходни проблеми да станат широкообсъждан проблем.
През 1985 година той трансформира Home Farm, покрай имението си Highgrove в Глостършър, в изцяло органична система. Предприятието Duchy Originals се появява пет години по-късно.
„ От началото на 80-те години на предишния век, когато за първи път бях виновен за ръководството на част от личната си земя в Хайгроув, желаех да се съсредоточа върху метод към производството на храни, който заобикаля въздействието на преобладаващата, стандартна система на индустриализирано земеделие, която има пагубен резултат върху плодородието на почвата, биоразнообразието и здравето на животните и хората “, сподели Чарлз пред списание Country Life през 2021 година
Първият артикул на Duchy Originals е овесена бисквита, продадена през 1992 година Първоначално продуктите, носещи марката, се намират единствено в магазини от висок клас, само че по-късно те се появяват и в по-широка мрежа.
До 2017 година, 25 години след дебюта на овесените бисквити, линията се разшири до 300 продукта, в това число плодове, зеленчуци, месо и бира, а годишните продажби доближиха 200 млн. паунда (231 млн. долара). Повече от 30 страни по света, в това число Съединени американски щати, Германия, Япония и Австралия, са получили експорт на определени артикули.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР