Години наред Доминик Тийм бе неизменна част от топ 10,

...
Години наред Доминик Тийм бе неизменна част от топ 10,
Коментари Харесай

Тийм: След като спечелих US Open, огънят в мен угасна; вече нямах стимул

Години наред Доминик Тийм бе неизменима част от топ 10, а най-големият връх в досегашната му кариера без подозрение е купата от US Open 2020, когато на финала надви над своя добър другар Александър Зверев. Съвсем скоро по-късно обаче австриецът получи травма в китката и му се наложи да отсъства от Тура в продължение на близо година. 

Това докара до изпадането му от топ 300 през предишния сезон и въпреки да възвърна част от позициите си в ранглистата, където все още се намира под №96, то Тийм продължава да бъде надалеч от формата, в която бяхме привикнали да го виждаме.

Наскоро той даде изявление пред австрийското издание Kronen Zeitung, в което разкри, че от триумфа в Ню Йорк насам мотивацията му не е същата, само че в същото време показа по какъв начин към момента има вяра, че може да се завърне измежду най-хубавите в света.

" След като завоювах US Open, огънят в мен угасна. Не желая да се упреквам за това. Има играчи, които след огромен успех са даже още по-гладни за триумфи и по-мотивирани да се показват все по-добре и по-добре. За тях това е голям тласък, те изгарят от предпочитание да завоюват още идващия шампионат от Големия шлем. Не подобен беше казусът с мен, аз съм друг. Отне ми известно време да призная, че съм по-строг със себе си спрямо останалите. Това, което наложително трябваше да науча, беше, че всичко зависи от мен и трябва самичък да се управлявам.

Все още имам вяра, че мога да се върна към предходното си равнище. Дори тази религия да е доста слаба, тя продължава да е там и сигурно ще става все по-силна. Когато се изпари, ще спра с тениса и ще стартира различен живот. Сега обаче вярата е жива. Просто би трябвало да продължа да поставям старания и да упражнявам.

Контузията безспорно ме сложи в сложна обстановка. През последната година и половина, от US Open насам, не ми беше по никакъв начин елементарно. Това, което би трябвало да върша, е да давам всичко от себе си, да се боря крепко от първата до последната точка. Тогава несъмнено имам шансове да възвърна равнището си. Това е единственият метод ", споделя някогашният №3 в света.

The fire went out, ” Dominic Thiem admits his motivation levels have not been the same since winning the 2020 US Open
— FirstSportz Tennis (@FS_Tennis1)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР