Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции

...
Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции
Коментари Харесай

Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на „Българската Коледа“

Години наред „ Българската Коледа “ способства за одобряване на дарителските обичаи в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността. С поддръжката на цялото ни общество, с напъните на лекарите и със своята бистрота и успеваемост, благородната самодейност се трансформира в институция, която се употребява с голяма социална поддръжка. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в Специализираната болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ в София, където разгласи старта на осемнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа”, която се организира под негов патронаж.

Държавният глава акцентира, че точно в най-тежки моменти смисъла на солидарността нараства и прикани да не забравяме нуждаещите се от поддръжка деца. „ Убеден съм, че можем да подадем ръка на децата, за които потребността от здравна грижа е неразделна част от техния живот “, уточни президентът. По думите на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на тъкмо тази година е дала задоволително мотиви да разберем какъв брой е значимо да бъдем мощни дружно в солидарността и отговорността си, да ценим още повече благородния труд на лекарите, да оказваме помощ на най-уязвимите, да не губим вяра за бъдещето. Именно това са и полезностите, към които „ Българската Коледа “ сплотява българите през последните седемнадесет години.

Кампанията, която ще продължи през цялата последваща година е под наслов „ Заедно за децата с хронични болести – да превърнем вярата в действителност “. Президентът уточни, че новото издание на самодейността стартира с вярата за повече избавени деца, върнати детски усмивки и спокойни български фамилии. Основната цел на „ Българската Коледа “ акция 2020/2021 е да подкрепи подобряването на диагностично–лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи седемнадесетото издание на „ Българската Коледа “, което стартира на 1 декември 2019 година и завърши на 30 ноември 2020 година, разполага с бюджет от 2 460 000 лева

Седемнадесетото издание на благотворителната самодейност съумя да подкрепи 500 деца със сумата от 894 602 лева Общо 408 от тях са получили средства за рехабилитация; 76 деца са подкрепени за реализиране на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 16 деца с неврологични болести са дарени средства за медицински произведения и помощни средства. „ Българската Коледа “ подари на 15 лечебни заведения от цялата страна съвременна, високотехнологична инсталация за прецизна диагностика и модерно лекуване на обща стойност 1 409 033 лева Апаратура получиха академични и многопрофилни лечебни заведения във Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Златоград, София, Гълъбово.

Президентът беседва с лекарите от СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “ – единствената в страната независима профилирана детска болница, в която се лекуват деца от цялата страна. Лечебното заведение към този момент седемнадесет години получава здравна инсталация от най-ново потомство за клиниките по неонатология, гастроентерология, нефрология, неврология. А тази година и клиниката по ревматология, кардиология и хематология получи подаяние от „ Българската Коледа “ - цифрова ехографска система за ултразвукова диагностика на деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР