Годината започна и е време да направим преглед на новите

...
Годината започна и е време да направим преглед на новите
Коментари Харесай

Нови тенденции при телевизорите през 2022 г.

Годината стартира и е време да създадем обзор на новите тв приемници, които ще се появят на пазара. Големите производители, като Samsung,Sony, LG, TCL и Vizio са подготвени с нововъведенията, които ще предложат, и въпреки че към момента ги няма на пазара, към този момент знаем какво да чакаме.

Нови технологии за екрана

LG към този момент показа своята нова OLED evo технология, която е с една стъпка по-добра от познатата до момента. Очаква се в междинния клас на марката необятно да се употребява QNED – несъмнено добра композиция от NanoCell и Quantum Dot с мини-LED подсветка.

Samsung също залага на новата мини-LED технология за подсветка, която ще включи в най-хубавите си 4К и 8К модели. Очакваме също и последната им разработка – QD-OLED. Това е хибридна технология, която съчетава качествата на OLED и по-добрите цвят и бляскавост на квантовата точка.

Модернистичен дизайн

Технологиите в много се уеднаквиха, тъй че производителите мъчно биха могли да се откроят посредством тях. Затова те от ден на ден залагат на дизайна, който стана неизменим акцент в интериора на помещението. Никак не е чудно, че и през тази година тв приемниците ще съставляват не просто електронни устройства, а първокласна стока, която трансформира метода на живот и атмосферата в дома.

Samsung към този момент направи първи стъпки в тази посока с неповторимите си тв приемници The Frame и The Serif, както и с работещия с мобилни устройства Sero. LG също се открои със своите начин на живот дизайни на Objet и StanbyMe – два неповторими тв приемника, които към този момент се продават в Корея и се чака да стъпят на международния пазар през тази година.

Дистанционното ръководство

Разбира се, дистанционното управление е неразделна част от тв приемника и производителите се грижат да прибавят в него от ден на ден и повече комфортни функционалности. Тенденцията през тази година ще е обвързвана с опциите, които разрешават извънредно елементарно сдвояване на тв приемника с мобилно устройство. LG към този момент сътвори сходна технология в своите устройства Magic Remote, които разрешават да имате на телефона си тъкмо копие на екрана на тв приемника. Очакваме Samsung да доразвие своите отдалечени със слънчеви акумулатори, основани с мисъл и грижа за природата, с които да размени елементарните акумулатори.

Трета оригиналност в развой на развиване е отдалеченото, което ще можете да управлявате с гласови команди и даже посредством тях да откривате къде сте го оставили.

Гласово ръководство

Alexa и Гугъл Assistant дават опция към този момент даже да не използваме отдалечените, а да управляваме тв приемниците си непосредствено единствено с гласови команди. Нещо повече – този вид тв приемници ще ви дадат опция да ги свържете в цялостна система за интелигентен дом и да водите видеоразговори през тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР