Годината не започна никак добре за Григор Димитров и той

...
Годината не започна никак добре за Григор Димитров и той
Коментари Харесай

Поставените на Ролан Гарос: Григор с добри позиции; Джокович оглавява схемата

Годината не стартира по никакъв начин добре за Григор Димитров и той загуби мястото си в топ 30, откакто отпадна още във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Впоследствие българинът стабилизира доста своите изяви на корта, с цел да се завърне в първите 20, което не му се беше случвало от една година време насам. Това са отлични вести за хасковлията, който по този метод си обезпечен място пред поставените на идния Ролан Гарос.

Димитров ще заеме 18-тата най-висока позиция в схемата, а това означа, че няма да срещне различен подложен играч при първите си два дуела във френската столица. Освен това Григор ще се размине с водачите в схемата най-малко до осминафиналите, защото съгласно жребия ще премери сили с някой всред 9-o и 16-o място в третия кръг на шампионата.

Челната позиция в Париж ще бъде заета от Новак Джокович, откакто миналогодишният първенец съумя да завоюва нужните му точки на Мастърса в Рим, гарантирайки си да бъде пред Даниил Медведев на Ролан Гарос. Четворката се добавя още от Александър Зверев и Стефанос Циципас, до момента в който Рафаел Надал и Карлос Алкарас се подреждат незабавно след тях и по този начин двамата испанци са трансформират в най-нежеланите вероятни варианти за противник на четвъртфиналите, в случай че приказваме от името на топ поставените тенисисти.

При дамите лидерка е непобедената от 28 мача насам Ига Швьонтек, която ще се опита да победи за повторно в кариерата си с Купата на мускетарите. Веднага след нея се подрежда защитаващата шампионка Барбора Крейчикова, чиито контузии я извадиха от игра през последните два месеца и тя няма никаква игрова процедура от началото на клей сезона. Елизе Мертенс пък се оказа огромната късметлийка измежду участничките, заемайки последното свободно място при поставените.

Roland Garros seeds if nobody withdraws till thursday.

Some hot R3 on paper between Women`s seeds 9-16 and 17-24.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР