Годината е към края си. И закономерно обявените в началото

...
Годината е към края си. И закономерно обявените в началото
Коментари Харесай

Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Годината е към края си. И закономерно оповестените първоначално ѝ (обикновено през януари в границите на известното CES ревю за потребителска техника) модели тв приемници са на исторически ниско равнище.
Няколко съответни оферти с техните характерни преимущества, които ги класират като „ най-хубавите модели за филми и игри ".

Philips OLED804
Един от най-хубавите и налични OLED модели на пазара сега. Сред мощните му страни са висококачествената матрица (10 бита, OLED от LG Displays, които са водещ производител в този сегмент), отличен индикатор за върхова бляскавост от 1000 лумена (при целесъобразен най-малко от 600 за качествена реализация на HDR ефекти), както и фантастичното време за реакция от 1 милисекунда.

Смарт функционалностите разчитат на типичен Android, което прави модела елементарен за интеграция в огромната екосистема от артикули и услуги на Гугъл.

Philips не са пропуснали и една от технологиите, които са запазена марка на марката - Ambilight. Това значи, че този тв приемник разполага със специфична спомагателна светодиодна подсветка, ситуирана по периферията на панела, която се приспособява интелигентно към типа на наличието, което гледате сега, и усъвършенства още повече образното прекарване.

Единственото отчаяние в този другояче страховит модел е неналичието на поддръжка за новия HDMI 2.1 стандарт, на който ще разчитат игралните конзоли от последващо потомство на Sony и Microsoft. Ако геймингът е безспорен приоритет за вас, е добре да имате това поради. PlayStation 5 и Project Scarlett, несъмнено, няма да имат проблем да работят и с HDMI 2.0 връзка, само че е допустимо да нямате достъп до оптималните настройки за резолюция и периодичност на освежаване, които те евентуално ще оферират.

За сметка на това феновете на по-класически занимания като филми и тв шоу стратегии ще останат очаровани от прелестното качество на картината и ярките, естествени цветове на Philips OLED804.

Sony X950G
Топ модел, разчитащ на LED матрица - по-конкретно 10-битов VA панел с директна подсветка и 60 зони с локално затъмняване, т.е. 60 обособени секции, в които подсветката може да бъде ръководена самостоятелно. Това обезпечава едно от най-хубавите контрастни съотношения в LED сегмента (5000:1) и равнища на черния цвят, които се приближават доста до тези на примера в тв матриците - OLED.

Показателят за върхова бляскавост също е впечатляващ - 1200 лумена, т.е. два пъти повече от минимално нужната пикова бляскавост за реализация на висококачествени HDR резултати.

X950G, както множеството модели на Sony, употребява типичен Android за реализация на смарт функционалностите си.

Активно играещите ще останат удовлетворени от отличната скорост за реакция на пикселите - сред 5 и 10 милисекунди (по-ниският индикатор е наличен при потребление на специфичния гейм режим).

За страдание още веднъж се предлага поддръжка единствено на по-стария HDMI 2.0 стандарт и отсъстват каквито и да било технологии за дейна синхронизация.

Ако обаче си търсите наличен LED модел за гледане на филми и сериали, Sony X950G е измежду най-хубавите оферти на пазара сега.

LG OLED55C9

През последните няколко години LG се трансфораха в синоним на OLED в тв сегмента. Актуалната им сега C9 серия показва по очевиден метод за какво това е по този начин. Телевизорът предлага безкомпромисни изображения с помощта на висококачествената си 10-битова OLED матрица с индикатор за върхова бляскавост от 850 лумена.

LG разчитат на тяхна лична операционна система за осъществяване на смарт функционалностите на тв приемниците си (webOS), която предлага малко по-скромни благоприятни условия за прибавяне на приложения за разлика от Android, само че за сметка на това е по-пъргава и с нея се борави по-лесно.

Естествено, защото приказваме за OLED панел, времето за реакция на пикселите е стремително - 1 милисекунда. Това значи, че даже в най-динамичните подиуми (каквито изобилстват във видео игрите) няма да имате проблеми с размазване на изображението, а времето за реакция на панела ще е непроменяемо високо, което е съществено преимущество в спортни заглавия като екшъни от първо лице да вземем за пример.

Сред положителните вести за почитателите на гейминга се подрежда и поддръжката на най-новата проверка на HDMI стандарта 2.1. За страдание отсъстват функционалности за дейна синхронизация.

Като цяло чудесно уравновесен модел, еднообразно подобаващ както за най-взискателните почитатели на кино и тв заниманията, по този начин и за почитателите на гейминга.

Samsung Q950R

ой сподели, че за 8К е още рано? Не и съгласно Samsung. Освен че е един от първите модели, предлагащи респектиращите 7680 х 4320 пиксела резолюция, Q950R разчита и на една от най-хубавите LED матрици на пазара сега - 10-битов VA панел с директна подсветка и цели 480 зони с локално затъмняване.

Виж още: OLED и NanoCell - LG стопяват разликите
Показателят за пикова бляскавост също е впечатляващ - цели 3000 лумена - сигурна гаранция за безкомпромисна HDR картина.
Както множеството модели на Samsung и този тв приемник употребява операционна система лична разработка на компанията - Tizen.

Q950R също по този начин разполага с технология за дейна синхронизация (FreeSync), която е значима за почитателите на видео гейминга. С нейна помощ се унищожават разминаванията в броя фрагменти за секунда, които обвързваното игрално устройство (РС или конзола) съумява да обезпечи и честотата с която се опреснява екрана. Без сходна функционалност за интензивно синхронизиране от време на време разминаването в тези два индикатора води до раздробяване на картината и други неприятни странични резултати.

Този модел разполага и с неповторим логаритъм за повишение на „ мижавите " 4К входно наличие до фантастичните 8К. Освен това Q950R разчита на QLED панел т.е. матрица с спомагателен пласт квантови точки, които играят ролята на филтър и обезпечават по-чисти цветни тонове. Иначе казано тази технология не разрешава разбъркване на трите съществени цвята ( " приключване " на един цвят към друг) и по този метод покачва качеството на цветовъзпроизвеждане, като подсигурява картина с ярки, наситени и живи цветове.

Накратко - това несъмнено един от най-добре „ екипираните " с екстри модели на пазара, само че имайте поради, че това е отразено в цената му - Q950R е най-скъпият тв приемник в този преглед.

Източник Hicomm

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР