Годината е 2027 - време на революционни иновации и технологичен

...
Годината е 2027 - време на революционни иновации и технологичен
Коментари Харесай

Пет прогнози за пазара на криптовалути през 2027 г.

Годината е 2027 - време на революционни нововъведения и софтуерен прогрес, само че също и време на безпорядък.

Как обаче ще наподобява пазарът на криптовалутите след пет години?

Известно е, че дълготрайните прогнози са сложни, само че в това време те съставляват и потребни мисловни опити.

Една година е прекомерно къс интервал за фундаментални промени, само че пет години са изцяло задоволителни за доста съществени трансформации, изключително в областта на високите технологии.

Електронното издание Cointelegraph обобщава кои са най-неочакваните и шокиращи събития, които биха могли да се случат на крипто пазара през идващите пет години.

Метавселената ще се провали

Метавселената е гореща тематика сега, само че множеството хора нямат даже най-малка визия какво, в действителност, включва тя. Метавселената е холистичен виртуален свят, който съществува непрекъснато, работи в действително време, събира безграничен брой консуматори, има лична стопанска система, основан е от самите участници и се характеризира с невиждана оперативна съгласуемост.

Различни приложения могат (поне на теория) да бъдат интегрирани в метавселената, в това число игри, платформи за видеоконференции, услуги за издаване на шофьорски книжки и съвсем всичко останало, за което се сетите.

Това определение ясно демонстрира, че метавселената не е толкоз нов феномен. Игрите и обществените мрежи, които включват множеството от функционалностите, посочени нагоре, съществуват от много време.

Оперативната съгласуемост обаче е проблем, който би трябвало да бъде прегледан съществено. Би било доста потребна функционалност да можете елементарно да трансферирате цифрови активи или сметки сред разнообразни игри, без да сте свързани към съответна платформа.

Но метавселената в никакъв случай няма да може да задоволи всяка потребност. За някои услуги даже няма изключително основателни аргументи изобщо да се интегрират с нея, а други ще останат изолирани заради нежеланието на техните оператори да предадат контрола върху тях.

Има и механически аспект, който би трябвало да се вземе поради. Според киберпънк културата от 80-те и 90-те години на предишния век, метавселената на бъдещето значи "пълно потапяне ". В момента сходно чувство се счита за допустимо единствено с потреблението на очила за виртуална действителност.

VR хардуерът става все по-добър всяка година, само че към момента не е това, което всички чакаха. Технологията си остава нишов феномен даже измежду най-запалените геймъри. По-голямата част от елементарните хора в никакъв случай няма да сложат такива очила, с цел да се обадят на баба си или да продадат някаква криптовалута на борса.

Истинското потапяне изисква софтуерен пробив, като интелигентни контактни лещи или Neuralink, само че вероятността сходни технологии да бъдат всеобщо публикувани след пет години е доста дребна.

Дигиталните портфейли ще се трансфорат в „ супер приложения “

Активният консуматор на децентрализираното финансиране (т. нар. DeFi) е заставен да се оправя с десетки протоколи в наши дни. Портфейли, интерфейси, тържища, мостове, протоколи за заеми — има стотици от тях, а броят им нараства всекидневно.

Да живееш с подобен набор от технологии е неловко даже за напредналите консуматори. Перспективите за всеобщо потребление на тези услуги не са съвместими с сходно положение на нещата.

За елементарния консуматор е най-добре да има достъп до оптимален брой услуги, налични посредством стеснен брой универсални приложения. Оптималният избор е, когато те са интегрирани напряко в портфейла им, в това число предпазване, продан и прекачване към други мрежи.

Обикновено потребителите не се интересуват коя борса или блокчейн мост употребяват. За тях са значими сигурността, скоростта и ниските такси. Значителен брой DeFi протоколи, в последна сметка, ще се трансфорат в back-end приложения, които обслужват известни портфейли и интерфейси.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР