Годината е 2020-та. Нито Продължаваме промяната“ ги е имало, нито

...
Годината е 2020-та. Нито Продължаваме промяната“ ги е имало, нито
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Благодарение на БСП, функционирането на въглищните централи е гарантирано с решение

" Годината е 2020-та. Нито " Продължаваме промяната “ ги е имало, нито " Възраждане “ ги е имало. 2020 година, тук, в българския парламент, се взема решение, което до ден сегашен не е анулирано: Благодарение на народните представители от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, Жельо Бойчев, Виолета Желева и Атанас Костадинов към министъра на енергетиката Теменужка Петкова по отношение на политиката на Министерството на енергетиката във връзка с бъдещето на въглищните топлоелектрически централи в България. “ Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев от трибуната на Народното събрание.

В декларация от името на парламентарна група той цитира решение, признато на 31 януари 2020 година, съгласно което Народното събрание задължава Министерския съвет да предприеме всички нужни ограничения за недопускане в дълготраен проект преустановяване на действието и/или ограничението на индустриалния потенциал на въглищните централи.

Според признатия от 44-ото Народно заседание текст държавното управление би трябвало да обезпечи естественото действие на " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ за гарантиране на енергийната сигурност на страната като детайл от националната сигурност. " Независимо от мнението на Европейската комисия по този въпрос “, акцентира Стойнев.

" Българските миньори, българските жители, българските консуматори би трябвало да бъдат спокойни, тъй като това решение е в действие. Това решение е взето в 44-ия парламент и никой до момента не го е отменил. Това е истината, а вие продължавайте да спекулирате и да лъжете хората. Но ние от Българска социалистическа партия сме споделили едно: значимото е хората да бъдат спокойни, миньорите да имат работа, да произвеждаме електричество на налични цени и постоянно сме се водили от тази политика. Това решение е резултат от това “, сподели още социалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР