Годината е 2015, един известен български писател и поет има

...
Годината е 2015, един известен български писател и поет има
Коментари Харесай

Откупуват ли стотинки радост, морал и съвест?

Годината е 2015, един прочут български публицист и стихотворец има потребност от незабавна здравна помощ, която не може да му бъде обезпечена в родния му град край морето. Един политик, помолен персонално от синовете на писателя, с които не са в по никакъв начин положителни връзки, активизира всички вероятни запаси, с цел да се обезпечи нужната на татко им здравна помощ.

Въпреки сериозното си положение бащата на МОРАЛ и ЧЕСТ оживява, след което заклева синовете си да са признателни за това положително и да не вършат повече несгоди на политика, избавил живота му. Анонимно и без гласност.

Годината е 2019. Писателят изпада в нова сериозна ситуация-един претендент за върховен магистрат на име РАДОСТ го репресира, тъй като единият от синовете му клати неговите хора. Тогава той дава изявление пред вестник „ Сега “ и декларира:

„ Не желая да предсказвам каква персона е господин РАДОСТ,  без чието познание и подучване това не би било допустимо да се случи…

Все едно дали става дума за мен – въпреки всичко един стар  стихотворец с някакво име в обществото.

Може би желае да му се апелирам? Или да окаля името ми? Каква жалка злопаметност за това, че съм си разрешил да защитя единия си наследник МОРАЛ и неговата идея за правдивост.

И по какъв начин въобще не му пука за другия ми наследник СЪВЕСТ, притежател на организация, който толкоз време към този момент понася хиляди ругатни и насмешки задето се е заел със отбраната на господин РАДОСТ. Обзет от някаква необяснима за мен заблуда, Без да подозира какво прави въпросната персона даже с родния му татко.

Скъпи другари,

Сърцето ми, популярност Богу е крепко, мозъкът ми работи безотказно и нямам никакво намерение  да се предавам. Споделям това с вас, тъй като всичко може да се чака от човек, който ще ни бъде РАДОСТ цели 7 години и ще бъде ненарушим от закона.

Министър-председателят Х преди четири години в действителност направи един жест към мен в сложен миг, поради което му прощавах доста неща… ”

Братята публицисти и висшият магистрат преднамерено са с имена МОРАЛ, СЪВЕСТ и РАДОСТ. А политикът е наименуван просто Х. Ако някой въпреки всичко разпознае действителните персони във обстоятелствата и събитията, разказани в текста, дано се запита: има ли въобще чест, морал и съвест…

Или наслада се инжектира посредством огромна доза лъжелин и унизин, които изтриват всякаква памет и чест.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР