Годината е 1984 г., Майкъл Джордан току-що е подписал договор

...
Годината е 1984 г., Майкъл Джордан току-що е подписал договор
Коментари Харесай

Бен Афлек създаде филм за Майкъл Джордан и договора му с Найк

Годината е 1984 година, Майкъл Джордан преди малко е подписал контракт с " Чикаго булс " и към момента няма извоювана купа с тима. Създателят на спортния колос " Найк "  обаче вижда капацитет в него. Филип Найт желае Джордан за рекламно лице на своята марка, макар че баскетболистът към момента не е толкоз известен.

Джордан подписва контракт с " Найк " и компанията основава емблематичните маратонки Air Jordan. Партньорството се реализира с упоритостта за 4 години да бъде осъществена облага 3 млн. $. Много скоро обаче Джордан стартира да носи на компанията по 3 млн. $ на всеки 5 часа. Това се трансформира в едно от най-успешните партньорства за всички времена. " Найк " не престават да печелят по 15 млн. дневно от продажбата на маратонките, а самият Джордан получава комисионна 150 млн. $ годишно.

Историята на това златно партньорство споделя Бен Афлек във кино лентата " Въздушния " (Air), който към този момент може да гледате на кино. Освен че е режисьор на продукцията, Афлек застава и пред камерата. Той влиза в ролята на самия Фил Найт. В ролята на Джордан е младият артист Дамян Делано, който взе участие във филмите Strictly for the Streets: Vol 1. и Prom Night Flex.

Главната роля във " Въздушния " е поверена на Мат Деймън, който е доста добър другар на Бен Афлек и двамата постоянно работят дружно. Именно техният общ сюжет на кино лентата " Добрият Уил Хънтинг " им носи " Оскар " през 1997 година в категорията за най-хубав автентичен сюжет. Във " Въздушния " Деймън влиза в ролята на Сони Вакаро - индивидът, който убеждава Майкъл Джордан да подпише с " Найк ".

За да реализира кино лентата обаче, Бен Афлек е трябвало да се съобрази с две условия от страна на Джордан. Първото е било Виола Дейвис да изиграе ролята на Долорес Джордан - майката на баскетболиста. За него това е било от голямо значение и той не е желал друга актриса с изключение на Дейвис. Второто изискване е било във кино лентата да бъде упоменат Хауърд Уайт, който сега е вицепрезидент на марката " Джордан ". За ролята Афлек избира Крис Тъкър, прочут от поредицата " Час пик ".

Филмовите критици чакат продукцията да има огромен триумф. Американското издание " Варайъти " даже допуска, че филмът ще бъде един от кандидатите за идващите награди " Оскар ".

След като завърши спортната си кариера, Майкъл Джордан се ориентира към бизнеса и се трансформира в един от най-успешните предприемачи. Той печели милиони освен от партньорството си с " Найк ". Баскетболистът има лична фешън марка " Джордан ", има дял от баскетболния тим " Шарлът хорнетс " и е притежател на американски тим по мотоциклетизъм. Майкъл Джордан е първият състезател в историята с доходи над 1 милиарда $.

" Въздушният " не е първата продукция, която е отдадена на баскетболната легенда. През 2020 година " Нетфликс " пусна документалния сериал " Последният танц ", който споделя за последния сезон на Майкъл Джордан с " Чикаго булс ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР