Година след цените в магазините ще бъдат в левове и

...
Година след цените в магазините ще бъдат в левове и
Коментари Харесай

Асен Василев: Година след въвеждането на еврото цените в магазините ще са и в левове

Година след цените в магазините ще бъдат в левове и в евро, заяви служебният финансов министър. Той показа проекта за въвеждане на еврото у нас, където е заложен показателен период - януари 2024 година

Пет месеца преди тази дата цените също ще бъдат в двете валути, с цел да се избегне изкуствено завишаване на цените, изясни Василев.

Двете валути ще са в редом обращение един месец, а шест месеца обмяната на лев в евро ще бъде безвъзмездна.
 До 30 юни ще има план за Национален проект за въвеждане на еврото До 30 юни ще има план за Национален проект за въвеждане на еврото
Със свое разпореждане държавното управление одобри промени в Постановление на Министерски съвет № 168 от 3 юли 2015 година за основаване на Координационен съвет за подготовка на Р...

„ Двойно послание в комерсиалните вериги е един месец и повода за това е, че в случай че го създадем за шест месеца, ще би трябвало да се води двойно счетоводство от безусловно всички, като се стартира от баничарниците и така нататък, което ще бъде лудница и за Национална агенция за приходите и за баничарниците “, сподели министър Василев.

Той разяснява и въпроса за повишението на корпоративния налог. По думите му може да бъде призната 15 процентова ставка за мултинационалните компании, само че тя няма да се отнася за българските компании.

Становището е по отношение на изказване на една от политическите сили, съгласно което следва подвигаме на корпоративния налог на 15%, което Василев дефинира като „ целенасочени неистини “.

Инициативата на Г-7 се отнася за непознати компании с оборот над 750 млн. евро, при които най-малко 25% от активността им е у нас. В момента това се отнася за по-малко от 10 компании, изясни Василев. Текстовете ще влязат в действие най-рано след няколко години, когато има мнения и наставления ма Европейската комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР