Година след размяната на бебета в болница Шейново, ексклузивно пред

...
Година след размяната на бебета в болница Шейново, ексклузивно пред
Коментари Харесай

Не смея да я видя след размяната. Гледам само снимки и клипове, които си изпращаме с другата майка: Подалата сигнала за разменените бебета в Шейново

Година след размяната на бебета в болница " Шейново ”, извънредно пред NOVA приказва майката, подала сигнала за случилото се.

Казусът стана обществен през декември 2022 година, повече от два месеца след раждането на децата. След като втори ДНК тест откри размяната, двете майки се съгласиха децата да бъдат отглеждани от биологичните си родители. Наложени бяха и дисциплинарни санкции на няколко души от личния състав на болничното заведение.

Размениха две новородени в столична болница

" Истинската майка на детето, което гледах, се беше привързала доста към моето биологично бебе и в началото отхвърляше да одобри протичащото се за истина. Разбирам я изцяло, не я упреквам. Знам, че го е обичала като свое. Не искаше да го върне незабавно. Това мина в един миг. Другото семейство също си направи експертиза. Размяната стана с помощта на нашия и техния юрист. Защитата ни действаше интензивно за доброволна замяна, с цел да не се стигне до съд, тъй като една такава процедура би била тромава и би лишила месеци и даже години ”, описа майката, подала сигнала за размяната.

По думите ѝ, когато го видяла за първи път след раждането, момиченцето доста приличало на нея. " Виждала съм мои бебешки фотоси и в действителност си приличаме ”, разясни дамата.

На въпрос по какъв начин се е разделила с небиологичното дете, което е гледала няколко месеца, тя сподели следното: " Много беше мъчно, имахме изключителна връзка тъй като я кърмех. Тя е страхотна. Смее се с глас, усмихваше се, когато ме види. Нямам думи да опиша какъв брой е тежко да се разделиш с дете, което си гледал от новородено. Държал си го в прегръдките си, топлил си го. Дала съм ѝ първата майчина ласка и целувка. Това е грубо. Рана, която в никакъв случай няма да заздравее. Опитвам се да виждам в бъдещето и да мисля, че всичко ще бъде наред. Не дръзвам да я видя след размяната. Гледам единствено фотоси и клипове, които си изпращаме с другата майка. Никой не желая да претърпява болката, която съм претърпяла аз ”.

За дамата най-тежко е, че е пропуснала съществени моменти в развиването на биологичното ѝ бебе.

" Тя е прелестна, развива се отлично за възрастта си. Вече е на една годинка. Пропуснах 4 месеца от живота ѝ. Не съм видяла първата ѝ усмивка, не знам по кое време е паднало пъпчето ѝ, не съм я закърмила. Няма ден, в който да не се сетя за обстановката, в която сме били. Не се слушам постоянно със Севда - другата майка. Обменихме информация за питателните привички на децата, дали одобряват медикаменти, дали са имунизирани ”, сподели още майката. Тя добави, че доста желае да види детето, което е гледала, само че се опасява да не се срине още веднъж душевен.

" Дори мислехме да си организираме среща, само че не знам по какъв начин ще бъде интерпретирано от останалите. Да не решат, че е нагласена история. Няма да се възстановя, постоянно ще боли. Цял живот ще я обичам. Обезщетението е най-малкото, което може да се направи. Не чух даже едно опрощение за това, което беше направено ”, разясни дамата. И показа, че се опасява от развиването на делото, тъй като желае да остане анонимна.

" Не искам медийни изяви, историята ми да бъде снимана във филми или нещо сходно. Не желая да ми навлизат в персоналното пространство, задоволително е това, което претърпях. Това, което имам да кажа, го споделих и завършвам тематиката ”, заключи майката на едно от разменените бебета.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР